Αιμορροΐδες: το φυσικό καταπραϋντικό, βρίσκεται στην… κουζίνα σας

Οι αιμορροΐδες είναι μια πολύ συχνή επώδυνη κατάσταση που ταλαιπωρεί περίπου το 50% του πληθυσμού. Η φλεγμονή που δημιουργείται προκαλεί έντονο πόνο γύρω από τον πρωκτό και το ορθό έντερο, δυσφορία, κνησμό, τοπικό ερεθισμό και αιμορραγία.

Το κρεμμύδι έχει αποδειχθεί ένα αποτελεσματικό φυσικό καταπραϋντικό κατά των δυσάρεστων και επώδυνων συμπτωμάτων των αιμορροΐδων καθώς:

– διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώνει την υπερβολική διαστολή των αγγείων

– ανακουφίζει από τον πόνο, το κάψιμο και τον κνησμό γύρω από τον πρωκτό που προκαλούνται από τις φλεγμονώδεις διεργασίες στις αιμορροΐδες και στους γύρω ιστούς

– καταπολεμά τους παθογόνους οργανισμούς

– ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα αποτρέποντας τον σχηματισμό θρόμβων

 

Θεραπευτικές συνταγές με κρεμμύδι για άμεση ανακούφιση

  • Βράστε ένα κρεμμύδι σε νερό και στη συνέχεια πολτοποιήστε το. Τοποθετήστε τον πολτό πάνω σε αποστειρωμένη γάζα και κάντε κομπρέσες στην επώδυνη περιοχή, παραμένοντας όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε σε ξαπλωμένη θέση.
  • Κόψτε ένα κρεμμύδι στα τέσσερα. Βάλτε τα κομμάτια μέσα σε μια κατσαρόλα που περιέχει μισό κιλό γάλα και σιγοβράστε τα. Απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Πολτοποιήστε ελαφρά τα κομμάτια του κρεμμυδιού και κάντε κομπρέσες στην επώδυνη περιοχή σε ξαπλωμένη θέση.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.