Βελονισμός για καλύτερη όραση

Ο Βελονισμός χρησιμοποιείται συχνά ως εναλλακτική θεραπεία για προβλήματα υγείας των ματιών.Αρκετοί ασθενείς καρπώνονται τα οφέλη του βελονισμού που οδηγούν σε βελτίωση της υγείας των ματιών. Μελέτες δείχνουν ότι ο βελονισμός δεν μπορεί απλώς να θεραπεύσει παθήσεις ή προβλήματα των ματιών, όπως η ξηροφθαλμία, αλλά και να σας απαλλάξει από τους μαύρους κύκλους σε λίγες μόνο συνεδρίες.

Ο βελονισμός είναι ουσιαστικά μια διαδικασία που συνεπάγεται την εισαγωγή πολύ λεπτών βελόνων μέσω του δέρματός σας σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας.

Ενώ οι επιστήμονες εξακολουθούν να συζητούν για την αποτελεσματικότητα του βελονισμού και τον τρόπο που αυτός δρα στον οργανισμό, αυτή η παραδοσιακή μορφή κινεζικής ιατρικής έχει αποδειχθεί ότι παρέχει άμεση ανακούφιση από τον πόνο και είναι χρήσιμη στη θεραπεία δεκάδων άλλων παθήσεων.

Σύμφωνα με τους βελονιστές, μια ανισορροπία στην ροή ενέργειας στο σώμα μας μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή μιας οφθαλμικής. Όταν υποβάλλεστε σε βελονισμό, αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε ανισορροπία στη ροή της ενέργειας που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα.

Ο βελονισμός για τη θεραπεία προβλημάτων των ματιών, συγκεκριμένα, εστιάζει στην προώθηση της κυκλοφορίας του Qi – της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού, γύρω από τα δύο μάτια. Αυτό με τη σειρά του, προκαλεί μια πτώση στη θερμοκρασία της επιφάνειας των ματιών που συμβάλλει στην υγεία των ματιών σας! Μάλιστα, ο βελονισμός χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του γλαυκώματος σε ορισμένους ασθενείς, βοηθά στη δραματική μείωση της πίεσης των ματιών και ως εκ τούτου μπορεί να θεραπεύσει το γλαύκωμα χωρίς τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν ορισμένες συμβατικές θεραπείες.

Οι βελονιστές επικεντρώνονται στο σημείο UB1, γνωστό και ως Jingming, για τη θεραπεία δεκάδων οφθαλμικών προβλημάτων όπως γλαύκωμα, επιπεφυκίτιδα, νυκταλωπία ακόμη και θολή όραση. Υπάρχουν πολλά άλλα σημεία βελονισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της θολής όρασης, του πόνου, της ερυθρότητας και άλλων παθήσεων των ματιών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απευθύνεστε σε έναν ειδικό για να προτείνει την κατάλληλη αντιμετώπιση για την περίπτωσή σας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον καταρράκτη

Ο καταρράκτης είναι παγκοσμίως η πρώτη αιτία αναστρέψιμης μείωσης της όρασης. Προκαλείται από την προοδευτική σκλήρυνση και απώλεια της διαύγειας του ανθρώπινου φακού, ο οποίος ανατομικά βρίσκεται πίσω από την ίριδα, κλεισμένος σε μία «θήκη», το περιφάκιο.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.