Αϋπνία: το συστατικό που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από την επίφυση κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η συγκεκριμένες ώρες ευνοούν την παραγωγή της από τον οργανισμό μας. Έχει πολλαπλές δράσεις, συμμετέχοντας σε πολλές βιολογικές λειτουργίες που συντελούνται στο σώμα μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μελατονίνη βοηθάει μεταξύ άλλων στην έλευση του ύπνου. Για το λόγο αυτό, πολλοί την ονομάζουν ορμόνη του ύπνου.

Τα επίπεδα της μελατονίνης είναι χαμηλά στα βρέφη, ενώ σταδιακά αρχίζουν να αυξάνονται έπειτα, καθώς ενηλικιωνόμαστε, μειώνονται ξανά. Στα φαρμακεία θα βρείτε χάπια που περιέχουν μελατονίνη. Τα σκευάσματα αυτά όμως δεν θεωρούνται φάρμακα, αλλά συμπληρώματα διατροφής και δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή. Ωστόσο, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τη λήψη τους.  Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λήψη μελατονίνης μπορεί στη σωστή δόση να μας φέρει νύστα και επομένως ίσως να βοηθάει σε ορισμένες περιπτώσεις ήπιας κυρίως αϋπνίας. Επιπλέον, Θεωρείται, ότι βοηθάει στη ρύθμιση του βιολογικού μας ρολογιού και για το λόγο αυτό συχνά χορηγείται για την αντιμετώπιση του Jet Lang.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.