Αυχενικό: η γυμναστική ανακουφίζει τον πόνο στον αυχένα

Σύμφωνα με μελέτη η γυμναστική μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα ενάντια στον πόνο του αυχένα. Πιο συγκεκριμένα, ασθενείς με ιστορικό αυχενικού, κλήθηκαν να ακολουθήσουν πρόγραμμα Pilates για έξι συνεχόμενες εβδομάδες. Το μάθημα διαρκούσε 60 λεπτά σε καθημερινή βάση και περιλάμβανε περίπου 10 λεπτά ασκήσεις για ζέσταμα, έξτρα ασκήσεις και αποθεραπεία.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να επαναλαμβάνουν ορισμένες από τις ασκήσεις που είχαν διδαχθεί, μόνοι τους στο σπίτι για περίπου 20 λεπτά 1 φορά την εβδομάδα.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα εντυπωσιάστηκαν από τα αποτελέσματα της άσκησης, καθώς όχι μόνο βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας τους τον καιρό που προπονούνταν, αλλά και 6 εβδομάδες μετά το πέρας των προγραμμάτων η φυσική τους κατάσταση ήταν πολύ καλή και οι πόνοι τους εμφανώς μειωμένοι.

Ένιωθαν το σώμα τους πιο ευλύγιστο και ο αυχένας τους είχε μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Bodywork and Movement Therapies.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Καθημερινή δραστηριότητα αντισταθμίζει τον κίνδυνο θανάτου από την καθιστική ζωή

Μόλις 20-25 λεπτά καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής

Η σωματική δραστηριότητα νωρίς το πρωί επηρεάζει τη διαχείριση του βάρους

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες, από τις 7 έως τις 9 π.μ., φαίνεται ότι είναι η πιο ευνοϊκή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Εταιρείας Παχυσαρκίας «Obesity».

Υπάρχει ιδανική ώρα για την γυμναστική;

Όλοι γνωρίζουμε για τα πολυάριθμα οφέλη της σωματικής άσκησης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η απώλεια βάρους. Αναστάσιος Παπαλαζάρου PhD Διαιτολόγος