Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών προφυλάσσει από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

Η γύρη αποτελεί την κυριότερη αιτία για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες. Επηρεάζει περίπου το 20% των παιδιών και το 30% των ενηλίκων, ποσοστά τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνονται συνεχώς χρόνο με τον χρόνο.

Οι αλλεργίες στη γύρη δεν προκαλούν μόνο φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση και κόκκινα ερεθισμένα μάτια που δακρύζουν, αλλά διαταράσσουν και την ποιότητα του ύπνου. Η αιτία; Τα μαλλιά σας, τα οποία αποτελούν την ιδανική «φωλιά» για την γύρη.

Όταν βρίσκεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας έξω από το σπίτι, τα σωματίδια της γύρης προσκολλούνται στις βλεφαρίδες, στο δέρμα και κυρίως, στα μαλλιάς σας. Όταν επιστρέφετε σπίτι και ξαπλώνετε το βράδυ στο κρεβάτι σας, τα σωματίδια της γύρης διασπείρονται στο μαξιλάρι με αποτέλεσμα να τα αναπνέετε όλη την νύχτα και να επιδεινώνονται έτσι τα αλλεργικά συμπτώματα.

Η μόνη λύση για να κρατήσετε τη γύρη έξω από την κρεβατοκάμαρά σας είναι να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείτε. Εάν δεν θέλετε να λούζετε  τα μαλλιά σας κάθε βράδυ, εναλλακτικά βουρτσίστε τα καλά στο μπάνιο ώστε να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερη γύρη από το τριχωτό της κεφαλής και οπωσδήποτε, καλό πλύσιμο του προσώπου.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.