Η λύση κατά του εμετού που προκαλεί η γαστρεντερίτιδα κρύβεται στο …τζίντζερ

Η γαστρεντερίτιδα είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες στα παιδιά. Τα κύρια συμπτώματά της είναι εμετός, διάρροια, ναυτία, ζαλάδα, κράμπες στο στομάχι και πόνος στην κοιλιά.

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Νάπολη, το τζίντζερ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του εμετού που προκαλεί η οξεία γαστρεντερίτιδα στα παιδιά.

Το δυσάρεστο και εξαντλητικό σύμπτωμα του εμετού εμφανίζουν τα ¾ των παιδιών με οξεία γαστρεντερίτιδα. Ο επίμονος εμετός συμβάλλει σε σημαντική απώλεια υγρών η οποία οδηγεί σε σοβαρή αφυδάτωση και μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να είναι απειλητική για τη ζωή. Παγκοσμίως, η οξεία γαστρεντερίτιδα είναι μια από τις κύριες αιτίες βρεφικής θνησιμότητας, με 1,35 εκατομμύρια θανάτους παιδιών ετησίως.

Τα αποτελέσματα της ιταλικής μελέτης που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Παιδιατρικής Διατροφής απέδειξαν, για πρώτη φορά, την αποτελεσματικότητα της χορήγησης τζίντζερ για τη θεραπεία του εμετού σε παιδιά με οξεία γαστρεντερίτιδα.

 

Η ομάδα των ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τζίντζερ είναι αποτελεσματικό στη μείωση τόσο της διάρκειας όσο και της σοβαρότητας του εμετού. Η τυχαιοποιημένη και διπλά ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη εξέτασε 141 παιδιά ηλικίας 1 έως 10 ετών με οξεία γαστρεντερίτιδα και συνέκρινε την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ έναντι ενός εικονικού φαρμάκου για την θεραπεία της πάθησης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο αριθμός των εμετικών επεισοδίων ήταν 20% χαμηλότερος στην ομάδα των παιδιών που έλαβε τζίντζερ συγκριτικά με την ομάδα των παιδιών που έλαβε εικονικό φάρμακο. Στα παιδιά σχολικής ηλικίας, ο αριθμός των ημερών που απουσίαζαν από το σχολείο λόγω ασθένειας ήταν 28% χαμηλότερος όταν είχαν πάρει τζίντζερ.

Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια δοκιμής του τζίντζερ σε παιδιά. Προηγούμενες μελέτες είχαν ήδη δείξει την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ στη θεραπεία του εμετού σε έγκυες γυναίκες και ενήλικες ασθενείς υπό χημειοθεραπεία. Η δράση του τζίντζερ στον εμετό αποδίδεται στις αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έρευνα στο μέλλον θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της αποτελεσματικότητας του τζίντζερ στη θεραπεία παιδιών που κάνουν εμετό χωρίς να υποφέρουν από οξεία γαστρεντερίτιδα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.