Το αιθέριο έλαιο που καταπραΰνει τη βρογχίτιδα

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μυρτιάς, αυτού του κατεξοχήν μεσογειακού φυτού, είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Η υψηλή περιεκτικότητα της μυρτιάς σε τανίνες και ευκαλυπτόλη προσδίδουν στο φυτό αυτό αντισηπτικές ιδιότητες κατά ορισμένων αναπνευστικών παθήσεων. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες βοηθούν στον καθαρισμό των αεραγωγών και στην ανακούφιση της συμφόρησης των πνευμόνων.

Χάρη στις αποχρεμπτικές, βλεννολυτικές και αντιβηχικές ιδιότητες της, η μυρτιά ανακουφίζει και καταπραΰνει λοιμώξεις του αναπνευστικού ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα όπως βρογχίτιδα, άσθμα, ιγμορίτιδα, κρυολόγημα, γρίπη, χρόνιο βήχα καπνιστών. Πολλές μελέτες επιστημόνων έχουν αναδείξει την μακροπρόθεσμη θετική επίδραση της μυρτιάς σε ασθενείς με βρογχίτιδα και άλλες χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η μυρτιά έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και στην αντιμετώπιση της φυματίωσης. Αυτό οφείλεται στην επίδραση της ευγενόλης, μιας ουσίας με ισχυρές αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες, καθώς και των πτητικών αιθέριων ελαίων που έχουν τα φύλλα της μυρτιάς.

Τα περισσότερα αιθέρια έλαια πρέπει να αραιώνονται πριν την χρήση τους. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριου ελαίου μυρτιάς και εισπνεύστε βαθιά για λίγα λεπτά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.