Oolong: το τσάι που μειώνει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Ιατρικής Επιστήμης Shiga στην Ιαπωνία, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Dermatology, το τσάϊ Οolong είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των επίμονων συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας. Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα που διεξήγαγε την μελέτη, η θεραπευτική δράση που έχει το τσάι  Οolong στη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας οφείλεται στις αντιαλλεργικές ιδιότητες που διαθέτουν οι κατεχίνες, βασικό συστατικό του τσαγιού.

Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν 121 άτομα που έπασχαν από αλλεργικό έκζεμα και παρά την φαρμακευτική αγωγή που λάμβαναν δεν είχαν παρουσιάσει κάποια βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Μετά την κατανάλωση τσαγιού Oolong, επί 6 μήνες, η πλειοψηφία των ασθενών, από τις πρώτες 2-3 εβδομάδες, παρουσίασε μέτρια έως σημαντική βελτίωση των επίμονων συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας.

Το τσάι Οolong, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην νότια Κίνα και την νοτιοανατολική Ασία, παράγεται μετά από εντατική διαδικασία αποξήρανσης του φυτού Camellia Sinensis σε δυνατό ήλιο. Τα φύλλα του φυτού, τα οποία έχουν υποστεί μερική ζύμωση, είναι πλούσια σε κατεχίνες, πολυφαινόλες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα που είναι απαραίτητα, όχι μόνο για την υγεία του δέρματος αλλά και για την σωστή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα, συμπληρωματικά με την θεραπευτική αγωγή, ένα φλιτζάνι  τσαγιού Οolong 2 -3 φορές τη μέρα, μπορεί να επιφέρει σημαντική βελτίωση στα επίμονα συμπτώματα του εκζέματος. Επειδή το τσάι περιέχει καφεΐνη, δεν πρέπει να λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες γιατί μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, άγχος, πονοκεφάλους, αρρυθμίες και υψηλή αρτηριακή πίεση.

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.