Αντιμετωπίστε τις αιμορροΐδες με χυμό λεμονιού

Η παραδοσιακή λεμονάδα από φρέσκα λεμόνια δεν αποτελεί απλά ένα δροσερό και εύγεστο ρόφημα αλλά ανακουφίζει και από τα επώδυνα συμπτώματα των αιμορροΐδων.

Το λεμόνι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, εσπεριδίνη και ρουτίνη, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουν την ελαστικότητα των φλεβών και των αρτηριών και συμβάλλουν στην πρόληψη και της αιμορροϊδοπάθειας. Οι αντιπηκτικές και αραιωτικές ιδιότητες του λεμονιού καταπραΰνουν τις αιμορροϊδικές θρομβώσεις και μειώνουν τον ερεθισμό και τον πόνο στην πάσχουσα περιοχή.

Η κατανάλωση 2- 3 ποτηριών χυμού λεμονιού την ημέρα, μαζί με λίγες σταγόνες από χυμό τζίντζερ, θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα και θα σας ανακουφίσει από τα επώδυνα συμπτώματα των αιμορροΐδων.

Για να ενισχύσετε τις ωφέλιμες ιδιότητές του χυμού, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε βιολογικά λεμόνια και να προσθέτετε το ξύσμα τους που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αιθέρια έλαια.

Σε περίπτωση που λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή, θα πρέπει να είστε προσεχτικοί με την κατανάλωση χυμού λεμονιού και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.