Πόνοι στην μέση; Δοκιμάστε το … περπάτημα!

Υποφέρετε από χρόνιους πόνους στην μέση που οφείλονται σε δισκοκήλη; Σύμφωνα με τις συστάσεις του Αμερικανικού Κολεγίου Παθολόγων ( ACP ), το περπάτημα αποτελεί μία ιδανική επιλογή για όσους υποφέρουν από κήλη στη μέση αφού διεγείρει τη ροή του αίματος και το οξυγόνο στα κύτταρα.

Το περπάτημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβάλλει επίσης σημαντικά στην ενυδάτωση των μεσοσπονδύλιων δίσκων κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη θεραπεία της πάθησης. Ειδικότερα για τους πάσχοντες από οξεία δισκοπάθεια, δηλαδή με πόνο που διαρκεί λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες συνιστάται, προτού καταφύγουν στη συστηματική λήψη αντιφλεγμονωδών ή μυοχαλαρωτικών φαρμάκων, να δοκιμάσουν το περπάτημα, που αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική θεραπεία.

Οι περισσότεροι πάσχοντες από οσφυαλγία και εκφυλιστική νόσο του μεσοσπονδύλιου δίσκου έχουν την τάση να περιορίζουν την κινητικότητά τους και να αποφεύγουν να αθλούνται επειδή φοβούνται ότι θα επιδεινώσουν την κατάστασή τους. Η αδράνεια των μυών όμως όχι μόνο δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των ενοχλήσεων στη μέση αλλά ενεργοποιεί και συντηρεί τον πόνο και επιδεινώνει το αίσθημα ακαμψίας.

Η ιδανική διάρκεια περπατήματος είναι 30-40 λεπτά ημερησίως, τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με αερόσολα, αφρό ή gel, που προσφέρουν αντικραδασμική προστασία.

Καλό θα είναι να αποφεύγετε αθλήματα που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση της μέσης σας όπως:

  • Αθλήματα που ασκούν πίεση στον κάθετο άξονα της σπονδυλικής στήλης, όπως η άρση βαρών
  • Ορισμένες ασκήσεις κοιλιακών, γιατί αναγκάζουν το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης να λυγίσει, αυξάνουν την πίεση στη μέση και δημιουργούν ένταση στο συγκεκριμένο σημείο
  • Αθλήματα πάλης
  • Τα αθλήματα με έντονους κραδασμούς όπως τρέξιμο, bodybuilding με βάρη, μπάσκετ, βόλεϊ, σκι, χαντμπολ
  • Αθλήματα που απαιτούν περιστροφικές κινήσεις όπως το τένις ή το σκουός

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Καθημερινή δραστηριότητα αντισταθμίζει τον κίνδυνο θανάτου από την καθιστική ζωή

Μόλις 20-25 λεπτά καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής

Η σωματική δραστηριότητα νωρίς το πρωί επηρεάζει τη διαχείριση του βάρους

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες, από τις 7 έως τις 9 π.μ., φαίνεται ότι είναι η πιο ευνοϊκή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Εταιρείας Παχυσαρκίας «Obesity».

Υπάρχει ιδανική ώρα για την γυμναστική;

Όλοι γνωρίζουμε για τα πολυάριθμα οφέλη της σωματικής άσκησης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η απώλεια βάρους. Αναστάσιος Παπαλαζάρου PhD Διαιτολόγος