Γιατί οι μεγάλες πτήσεις προκαλούν διόγκωση των αιμορροΐδων

Τι να κάνετε για να ανακουφίσετε το πρόβλημα

Για όσους υποφέρουν από αιμορροΐδες και κυκλοφορικά προβλήματα στα κάτω άκρα (κιρσοί, βαριά πόδια κ.λπ.), το να κάθονται πολλές ώρες στο αεροπλάνο μπορεί να είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και επικίνδυνο!

Έρευνες έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια πολύωρων πτήσεων, εκτός από τον σοβαρό κίνδυνο θρόμβωσης, οι επιβάτες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με έντονα προβλήματα πέψης, δυσκοιλιότητας και αιμορροΐδων.

Για ποιο λόγο όμως διογκώνονται οι αιμορροΐδες σε ένα πολύωρο αεροπορικό ταξίδι; Όπως ακριβώς πρήζονται τα αγγεία των ποδιών κατά την διάρκεια μιας πολύωρης πτήσης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιδρούν και τα αγγεία της περιοχής του πρωκτού. Το μεγάλο υψόμετρο και η πίεση στην καμπίνα των επιβατών επιβαρύνει τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα όχι μόνο να πρήζονται οι αιμορροΐδες αλλά και να υπάρχει κίνδυνος σχηματισμού θρόμβου αίματος με οίδημα. Όσο περισσότερο διαρκεί μια πτήση τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος επιπλοκών. Ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός ακόμη και σε  πτήσεις μικρότερης διάρκειας.

Μια εύκολη και γρήγορη λύση για να ανακουφιστείτε από το πρήξιμο και τον πόνο των αιμορροΐδων κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι να ζητήσετε από την/τον αεροσυνοδό ένα ποτήρι με παγάκια. Μπορείτε στη συνέχεια να απομονωθείτε στην τουαλέτα, και να τοποθετήσετε για 1-2’ ( ή λιγότερο ) τα παγάκια στην επώδυνη περιοχή. Το κρύο θα σας ανακουφίσει αμέσως από τον πόνο και τον ερεθισμό.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη χρόνια φλεβική νόσο

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας - Πεταλούδα ανακοινώνει την έναρξη καμπάνιας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την χρόνια φλεβική νόσο.

Ημερίδα: «Η φαρμακολογία της επιληψίας στη σύγχρονη επιληπτολογία»

Η ημερίδα εντάσσεται στις διαρκείς προσπάθειες του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας για επιστημονική εκπαίδευση για την επιληψία και απευθύνεται αποκλειστικά σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς.

Ι.Ο.ΑΣ.: Δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας

Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενημέρωση των πολιτών για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας προκύπτουν μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Ολυμπία Οδό.