Φυσικές λύσεις να νικήσετε την κόπωση

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης σας στερεί την ενέργεια; Νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι; Αφού αποκλείσετε το ενδεχόμενο η παρατεταμένη κούραση να κρύβει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας μπορείτε να δοκιμάστε αυτές τις 4 φυσικές λύσεις…

Αρωματοθεραπεία

Δοκιμάστε αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο θεωρείται ότι βοηθάει τον περιορισμό της κόπωσης, της αδυναμίας και του πόνου. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα μαντίλι και κάντε εισπνοές. Μπορείτε επίσης να βάλετε 6-8 σταγόνες σε ένα ζεστό μπάνιο.

 

Διατροφή

Φροντίστε να ακολουθείτε μια διατροφή που να βασίζεται στα λαχανικά και ελάχιστα ή καθόλου κορεσμένα λίπη. Τρώτε πολλές τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο και βασικά λιπαρά οξέα, όπως εκείνα που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς και τα σιτηρά. Περιορίστε την ζάχαρη και το μέλι, καθώς και τα υποκατάστατα της ζάχαρης. Η ζάχαρη εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τη συσσώρευση βακτηριδίων στον οργανισμό, γι’ αυτό πολλοί ασθενείς με Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης έχουν προδιάθεση στις μυκητιάσεις.

 

Ηχοθεραπεία

Η χαλαρωτική μουσική για μίση ώρα την ημέρα και κάθε μέρα μπορεί να μειώσει το στρες και να βοηθήσει τον οργανισμό σας να αντισταθεί στην χρόνια κόπωση. Χαλαρώστε και συγκεντρωθείτε στην μουσική αφήνοντας το σώμα σας να απορροφήσει την ηχητική ενέργεια. Όσο παίζει η μουσική αφήστε την αναπνοή σας να επιβραδυνθεί και να σταθεροποιηθεί.

 

Ομοιοπαθητική

Οι θεραπείες ποικίλουν ανάλογα με τον πάσχοντα, γι’ αυτό θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε ομοιοπαθητικό. Εκείνος μπορεί να σας προτείνει να δοκιμάσετε το Kali phosphoricum, που βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Συνήθως χορηγείται μια δόση 30c δύο φορές ημερησίως για 2 εβδομάδες. Αν τα συμπτώματα μειωθούν, μπορεί να σας προτείνει επαναλάβετε την δοσολογία.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.