Γυμναστική για κάθε πρόβλημα

Εκτός από ένα καλό σώμα, η γυμναστική μπορεί να θεραπεύσει χρόνια προβλήματα υγείας, όπως οι χρόνιοι πονοκέφαλοι, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, οι πόνοι στη μέση το ή το αυχενικό. Ας δούμε ποιες ασκήσεις  είναι κατάλληλες για συγκεκριμένες παθήσεις.

Πόνοι στη μέση: Pilates και κολύμπι

Η τεχνική Pilates προλαμβάνει την οσφυαλγία, γιατί επικεντρώνεται στην εκγύμναση των μυών στήριξης της σπονδυλικής στήλης. Εάν υπάρχει χρόνιο πρόβλημα στη μέση, να προτιμήσεις το κολύμπι και την γυμναστική μέσα στο νερό (aqua aerobic).

Δυσκοιλιότητα και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Γιόγκα και tai chi.

Εκτός από την κακή διατροφή, για την δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ευθύνεται το στρες. Η Γιόγκα και το tai chi θα σε βοηθήσουν πολύ καθώς δρουν αγχολυτικά.

Πονοκέφαλος και ημικρανίες: Ποδηλασία

Η ποδηλασία, είτε με στατικό ποδήλατο είτε με κανονικό, έχει αναλγητική δράση και καταπραΰνει τον πονοκέφαλο. Καλό είναι να αποφύγεις το mountain bike λόγω κραδασμών.

Πόνοι στον αυχένα: Κολύμπι

Η κακή στάση του σώματος και η καθιστική στάση δημιουργούν προβλήματα στον αυχένα. Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι τεχνικές pilates, οι ασκήσεις yoga και η κολύμβηση ανακουφίζουν σημαντικά τα αυχενικά προβλήματα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Κ. Κουσαθανά: «Πριν από ένα χειρουργείο καρδιάς, οι γονείς να παίρνουν πάντα 2η ιατρική γνώμη»

Η κ. Καλλιόπη Κουσαθανά μοιράζεται μαζί μας την περιπέτεια του γιού της που γεννήθηκε με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Ασθενείς με ΙΦΝΕ: Γιατί είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός έναντι του ιού του έρπητα ζωστήρα

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, το εμβόλιο κατά του ιού του έρπητα ζωστήρα αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο πρόληψης της αναζωπύρωσης και της μείωσης των σοβαρών συμπτωμάτων της μεθερπητικής νευραλγίας.

Αποκλειστική συνέντευξη από την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η 26χρονη Rumeysa Gelgi από την Τουρκία. Μιλά αποκλειστικά στο Liveit.gr και στη Γιάννα Τριανταφύλλη.