Οι φροντιστές των ανοϊκών ασθενών αποτελούν συχνά τους «κρυφούς ασθενείς» της νόσου. Οι υψηλές απαιτήσεις φροντίδας των ασθενών με άνοια επιδρούν στην υγεία των φροντιστών, επηρεάζουν τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές & επαγγελματικές δραστηριότητες, περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους, κλονίζουν την κοινωνική τους θέση και απειλούν την οικονομική τους ασφάλεια.

Η παραμονή του ασθενούς στον Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας για την Άνοια της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ» αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους φροντιστές, ιδιαίτερα όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτες δικές τους ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της φροντίδας, όπως ασθένεια του φροντιστή ή απουσία του επαγγελματία βοηθού.

Σκοπός του Ξενώνα είναι η ανακούφιση των φροντιστών και της οικογένειας από την επιβάρυνση που προκαλεί η συνεχής ενασχόληση με τον ασθενή και η παραμονή των ασθενών σε ένα περιβάλλον υψηλής προστασίας και εξειδίκευσης.

Ο Ξενώνας διαθέτει 10 κλίνες. Το χρονικό διάστημα φιλοξενίας δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 30 ημέρες, και καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες τόσο των ασθενών, όσο και των φροντιστών τους. Ο ασθενής μπορεί να κάνει χρήση της φιλοξενίας περίπου 2 – 3 φορές ετησίως.

Το προσωπικό του Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας για την άνοια, είναι εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση της άνοιας και η υψηλή αναλογία νοσηλευτών – ασθενών διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια της παρεχόμενης φροντίδας.

Όλες οι υπηρεσίες του Ξενώνα παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Ποια είναι η διαδικασία ώστε να φιλοξενηθεί ο ασθενής στον ξενώνα για την άνοια;

-Ο φροντιστής κάνει αίτημα για φιλοξενία.

-Εξετάζεται ο ασθενής στα εξωτερικά ιατρεία σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, εκτιμάται νευροψυχολογικά και εξετάζεται κλινικά από τον ιατρό του κέντρου.

-Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη φιλοξενία του ασθενούς, αποφασίζεται το χρονικό διάστημα της φιλοξενίας του.

-Ενημερώνεται ο φροντιστής για τις διαδικασίες που χρειάζεται να μεσολαβήσουν μέχρι την εισαγωγή (π.χ. εμβόλιο για τη γρίπη) και για τα αναγκαία ρούχα και υλικά που πρέπει να έχει μαζί του κατά την εισαγωγή.

-Την ημέρα της εισαγωγής, ο φροντιστής υπογράφει το συμβόλαιο διαμονής του ασθενούς στην κλινική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ»

Τηλ.210-8235050, 2108235620  https://www.nstr.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.