Πότε τα νύχια δείχνουν αναιμία

Χλωμά νύχια = αναιμία

Όταν πιέζουμε τα νύχια μας, αυτά παίρνουν ένα λευκό χρώμα και μόλις τα αφήσουμε επανέρχονται στο σχεδόν ροζ χρώμα τους. Εάν μείνουν λευκά για περισσότερα από δύο λεπτά, τότε θα πρέπει να ελέγξουμε την πιθανότητα να πάσχουμε από αναιμία ή να έχουμε χαμηλά ποσοστά σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί έντονη κούραση ή σε σοβαρές περιπτώσεις καρδιακά προβλήματα. Για να την αποφύγουμε πρέπει να τρώμε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο (όπως άπαχο κρέας και ξηροί καρποί) και βιταμίνη C, που βοηθάει στην απορρόφησή του.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διπλή μεταμόσχευση ήπατος – νεφρού στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»

Ασθενής 53 ετών υποβλήθηκε επιτυχώς στις 6 Απριλίου 2024 σε διπλή συνδυασμένη μεταμόσχευση ήπατος-νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων σε ακριτικά νησιά του Β. Αιγαίου: Απολογιστική εκδήλωση

Βασικός σκοπός του προγράμματος που υλοποίησε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ήταν να ενισχύσει τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων μέσα από βιωματικά εργαστήρια. 

Με την συμμετοχή κορυφαίων ειδικών το 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)

Κύριο θέμα του 9ου συνεδρίου HTA είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν με την εφαρμογή του νέου κανονισμού της ΕΕ για την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας που θα επιτρέψει ζωτικής σημασίας καινοτόμες τεχνολογίες υγείας να είναι ευρύτερα διαθέσιμες.