Μποξ για δυνατά οστά

Οι γυναίκες που ασχολούνται με το μποξ έχουν υψηλότερη οστική πυκνότητα από αυτές που κάνουν άλλα είδη άσκησης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Applies Physiology, Nutrition and Metabolism.

Η οστική πυκνότητα είναι ένας δείκτης της ποσότητας ασβεστίου που υπάρχει στα οστά σου και όσο υψηλότερη είναι, τόσο πιο δυνατός είναι ο σκελετός σου. Το μποξ αυξάνει λοιπόν την οστική μάζα γιατί η προπόνηση πριν μπεις στο ρινγκ περιλαμβάνει πλειομετρικές ασκήσεις (που βοηθούν τον αθλητή να κάνει πιο γρήγορες και δυνατές κινήσεις), σχοινάκι και shadow-boxing (προπόνηση που προετοιμάζει τους μυς). Και οι τρεις προαναφερθείσες δραστηριότητες αυξάνουν την οστική πυκνότητα σύμφωνα με τους επιστήμονες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Καθημερινή δραστηριότητα αντισταθμίζει τον κίνδυνο θανάτου από την καθιστική ζωή

Μόλις 20-25 λεπτά καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής

Η σωματική δραστηριότητα νωρίς το πρωί επηρεάζει τη διαχείριση του βάρους

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες, από τις 7 έως τις 9 π.μ., φαίνεται ότι είναι η πιο ευνοϊκή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Εταιρείας Παχυσαρκίας «Obesity».

Υπάρχει ιδανική ώρα για την γυμναστική;

Όλοι γνωρίζουμε για τα πολυάριθμα οφέλη της σωματικής άσκησης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η απώλεια βάρους. Αναστάσιος Παπαλαζάρου PhD Διαιτολόγος