Μήνας Ενημέρωσης για την Ημέρα Φροντιστή Ατόμων με Άνοια ή Νόσο Alzheimer

Με αφορμή την Ημέρα του Φροντιστή Ατόμων με Άνοια ή Alzheimer που έχει καθιερωθεί στις 16 Μαρτίου, το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προσφέρει Ενημέρωση κατά τη διάρκεια όλου του Μαρτίου, ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές.

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης θα υποδέχεται κατόπιν ραντεβού όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για την άνοια και τη νόσο Alzheimer. Το Κέντρο λειτουργεί στα εξής επίπεδα:

  • Θεραπευτικά, προς τους ασθενείς με δομημένο πρόγραμμα σε ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον,
  • Προληπτικά, ψυχομετρικά με αρχική αξιολόγηση ασθενή (screening), συμβουλευτικά και ενημερωτικά για τον ενδιαφερόμενο και το οικογενειακό περιβάλλον,
  • Υποστηρικτικά προς τους φροντιστές.

Επικοινωνία για ραντεβού: Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με Διαταραχές Μνήμης, Καραολή και Δημητρίου 1, τηλ. 2313310750, email: memory_center@psychothes.gr. Επιστημονικά υπεύθυνη, κ.Αρετή Αγγέλου, Ψυχολόγος.

 Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης λειτουργεί από το 2002 και είναι στελεχωμένο από έμπειρους ειδικούς ψυχικής υγείας. Παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ή σε ενδιάμεσο στάδιο της νόσου Alzheimer και υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα (συγγενείς και φροντιστές). Πρόκειται για ένα Κέντρο που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το σκοπό από άποψη λειτουργικότητας και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο δημόσιου νοσοκομείου (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης).

Στελεχωμένο με έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης αναπτύσσεται επίσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες υγείας με σεμινάρια, διαλέξεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα λειτουργίας ενός εργαστηρίου παραγωγής και διάθεσης πληροφορίας για τη νόσο του Alzheimer και το σύνδρομο της άνοιας γενικότερα.

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Παιδί και διαζύγιο: Διαδικτυακό σεμινάριο από το Ινστιτούτο Prolepsis

Στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο οι ειδικοί του Ινστιτούτου Prolepsis θα δώσουν, μεταξύ άλλων, και χρήσιμες συμβουλές για την ανακοίνωση της απόφασης των γονέων για διαζύγιο ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

«Νέα Δεδομένα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες»: Webinar από την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας

Η Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακή επιμόρφωση μέσω Zoom με θέμα «Νέα Δεδομένα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες», το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024.

«Όλοι Μοναδικοί, Όλοι Ίσοι»: Σειρά γραμματοσήμων για την αποδοχή της διαφορετικότητας

Με σύνθημα «Όλοι Μοναδικοί, Όλοι Ίσοι» τα γραμματόσημα αυτά στοχεύουν να διαδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης ενώ παράλληλα στηρίζουν οικονομικά τις δράσεις του αθλητικού-εκπαιδευτικού προγράμματος UniquAll.