«Μην μένεις μόνος. Συνδέσου!»: Καμπάνια ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

H Διεθνής Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (Multiple Sclerosis International Federation) έχει θεσπίσει την 30η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης (World MS Day) με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Η παγκόσμια εκστρατεία MS Connections, με μότο “I connect – We connect” , έχει στόχο να ενδυναμώσει τα άτομα που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη κοινωνία, την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) επέλεξε να τιμήσει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας με μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για τα άτομα που διαγιγνώσκονται με την χρόνια αυτή νόσο.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η καμπάνια ενημέρωσης είναι κυρίως οι νεοδιαγνωσθέντες όμως τα μηνύματα θα αφορούν και την ενημέρωση των οικογενειών, των φίλων, των συντρόφων και γενικά όλων των ατόμων που σχετίζονται με το άτομο που πάσχει.

«Συνδεόμαστε»: Σειρά βιωματικών Podcasts

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης, από τις 30 Μαΐου 2023 το πρωί, θα είναι διαθέσιμη η σειρά Podcasts «Συνδεόμαστε» που δημιουργήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Πρόκειται για 10 επεισόδια, με διάρκεια περίπου 10 λεπτά το καθένα, όπου ακούγονται οι εμπειρίες ατόμων που νοσούν, φροντιστών, παιδιών, συντρόφων αλλά και Ειδικών που βοηθούν τα άτομα να διαχειριστούν την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Για να παρακολουθήσετε τα Podcasts, συνδεθείτε στο προφίλ της ΠΟΑμΣΚΠ στο Spotify  https://spotifyanchor-web.app.link/e/eUnP4Q7tdAb

Ενημερωτικό έντυπο για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δημιούργησε επίσης ένα έντυπο με τίτλο «Απαντήσεις στις συνηθισμένες ερωτήσεις νεοδιαγνωσθέντων με Πολλαπλή Σκλήρυνση».

Στόχος του εντύπου είναι η έγκυρη ενημέρωση για την πάθηση αλλά και την καθημερινότητα όσων ατόμων παίρνουν τη διάγνωση της ΠΣ. Έγκριτοι επαγγελματίες υγείας με εμπειρία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση απαντούν με επιστημονικότητα αλλά και ενσυναίσθηση στα ερωτήματα και τις απορίες των πασχόντων. Το ενημερωτικό φυλλάδιο δημιουργήθηκε με την Επιστημονική Επιμέλεια της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας.

Βρείτε τις απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις των νεοδιαγνωσθέντων με Πολλαπλή Σκλήρυνση  στο 3D Flipbook στο site της ΠΟΑμΣΚΠ:

https://www.poamskp.gr/3d-flip-book/apantiseis-stis-synithismenes-erotiseis-neodiagnosthenton-me-pollapli-sklirynsi/

Το έντυπο θα είναι διαθέσιμο στους Συλλόγους-μέλη της ΠΟΑμΣΚΠ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε Νευρολογικές Κλινικές και ιατρεία.

Λίγα λόγια για την ΠΟΑμΣΚΠ     

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) ιδρύθηκε το 2008 και είναι δευτεροβάθμιος φορέας στον οποίο εντάσσονται 9 Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Ασθενών από όλη την Ελλάδα. Διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς με  Πολλαπλή Σκλήρυνση – Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΣ-ΣΚΠ), με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας πανελλαδικά, την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τη νόσο και τη διεκδίκηση εκ μέρους των πασχόντων στην ανεμπόδιστη και ισότιμη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική, παραγωγική, αθλητική και πολιτισμική ζωή της χώρας .

Εάν νοσείτε με Πολλαπλή Σκλήρυνση ή γνωρίζετε κάποιο άτομο που πάσχει, επισκεφθείτε το site της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση www.poamskp.gr για να βρείτε πληροφορίες για τους Συλλόγους-μέλη της σε όλη την Ελλάδα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Παιδί και διαζύγιο: Διαδικτυακό σεμινάριο από το Ινστιτούτο Prolepsis

Στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο οι ειδικοί του Ινστιτούτου Prolepsis θα δώσουν, μεταξύ άλλων, και χρήσιμες συμβουλές για την ανακοίνωση της απόφασης των γονέων για διαζύγιο ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

«Νέα Δεδομένα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες»: Webinar από την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας

Η Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακή επιμόρφωση μέσω Zoom με θέμα «Νέα Δεδομένα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες», το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024.

«Όλοι Μοναδικοί, Όλοι Ίσοι»: Σειρά γραμματοσήμων για την αποδοχή της διαφορετικότητας

Με σύνθημα «Όλοι Μοναδικοί, Όλοι Ίσοι» τα γραμματόσημα αυτά στοχεύουν να διαδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης ενώ παράλληλα στηρίζουν οικονομικά τις δράσεις του αθλητικού-εκπαιδευτικού προγράμματος UniquAll.