Επιληψία – νευρολογικά προβλήματα; Η Ιππασία Θεραπεύει

Είναι γνωστό ότι η επαφή με τα ζώα βελτιώνει τόσο την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου όσο και τη σωματική.

Ειδικότερα η επαφή με τα άλογά που θεωρούνται ζώα με υψηλή νοημοσύνη και επικοινωνία με τον άνθρωπο αποτελεί πλέον όχι μόνο διασκέδαση ή χόμπι αλλά μία μορφή εναλλακτικής θεραπείας που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές και στη χώρα μας. Άτομα (παιδιά και ενήλικες) που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά ή νευρολογικά προβλήματα, προβλήματα ακοής και ισορροπίας, παιδιά που πάσχουν από κώφωση, επιληψία και άλλες παθήσεις δείχνουν σημαντική βελτίωση με τη θεραπευτική-όπως ονομάζεται θεραπεία. Στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος θεραπευτικής Ιππασίας έχει δημιουργήσει μία σειρά από προγράμματα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις, που δεν αντικαθιστούν το γιατρό, αλλά βοηθάνε αρκετά στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων (πληροφορίες www.trag.gr)

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Κ. Κουσαθανά: «Πριν από ένα χειρουργείο καρδιάς, οι γονείς να παίρνουν πάντα 2η ιατρική γνώμη»

Η κ. Καλλιόπη Κουσαθανά μοιράζεται μαζί μας την περιπέτεια του γιού της που γεννήθηκε με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Αποκλειστική συνέντευξη από την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η 26χρονη Rumeysa Gelgi από την Τουρκία. Μιλά αποκλειστικά στο Liveit.gr και στη Γιάννα Τριανταφύλλη.

Lisa και Peter Marshall: Όταν η αγάπη νικά την απώλεια μνήμης

Η Lisa και ο Peter Marshall είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο μέχρι τη στιγμή που ο Peter διαγνώστηκε με πρώιμη μορφή Αλτσχάιμερ.