Ο χορός ενισχύει τη μνήμη

Είτε είναι τανγκό, είτε βαλς, είτε free style, είτε τσάμικο, ο χορός είναι αποδεδειγμένα ευεργετικός για την υγεία, την ευεξία και την κοινωνική ζωή.

 

Αν κάποιος σας ζητήσει να χορέψετε, δεν έχετε λόγο να αρνηθείτε. Αντιθέτως έχετε πολλούς λόγους για να το κάνετε. Σας παραθέτουμε ορισμένους από αυτούς. Ο χορός δεν είναι μόνο άσκηση, ούτε μόνο ψυχαγωγία και τρόπος έκφρασης. Ο χορός είναι ένας τρόπος ζωής που μόνο οφέλη μπορεί να σας προσφέρει. Μόνοι ή με παρέα, με κοινό ή χωρίς, ο χορός θα δώσει μία άλλη, πιο χαρούμενη νότα στη ζωή σας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine, ο χορός μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη σας και να αποτρέψει την ανάπτυξη άνοιας. Η Επιστήμη αποκαλύπτει ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να αντιστρέψει την απώλεια όγκου στον ιππόκαμπο, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη. Ο ιππόκαμπος συρρικνώνεται καθώς περνούν τα χρόνια, οδηγώντας σε διαταραχή της μνήμης και ορισμένες φορές σε άνοια.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Κ. Κουσαθανά: «Πριν από ένα χειρουργείο καρδιάς, οι γονείς να παίρνουν πάντα 2η ιατρική γνώμη»

Η κ. Καλλιόπη Κουσαθανά μοιράζεται μαζί μας την περιπέτεια του γιού της που γεννήθηκε με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Αποκλειστική συνέντευξη από την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η 26χρονη Rumeysa Gelgi από την Τουρκία. Μιλά αποκλειστικά στο Liveit.gr και στη Γιάννα Τριανταφύλλη.

Lisa και Peter Marshall: Όταν η αγάπη νικά την απώλεια μνήμης

Η Lisa και ο Peter Marshall είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο μέχρι τη στιγμή που ο Peter διαγνώστηκε με πρώιμη μορφή Αλτσχάιμερ.