Έχετε άσθμα, ψωρίαση ή βρογχίτιδα; Οι διακοπές θεραπεύουν!

Οι διακοπές μπορούν να είναι  κάτι παραπάνω από ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης από την καθημερινότητα και το στρες. Μπορεί να είναι μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

Και μόνο που αντικρίζουμε ένα φυσικό τοπίο οι περισσότεροι από εμάς αμέσως χαλαρώνουμε και αναπνέουμε πιο ήρεμα. Επιπλέον, πολλά δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα αμβλύνονται με την αλλαγή κλίματος

Η ιατρός και κλιματολόγος, A.Schuh, του Πανεπιστημίου του Μονάχου, η οποία ασχολείται εντατικά με την Κλιματολογία, επισημαίνει ότι η βιβλιογραφία των  τελευταίων  15 ετών αποδεικνύει πως ορισμένα δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα ευεργετούνται σημαντικά, όχι μόνο κατά την παραμονή του ασθενούς στο σωστό κλίμα αλλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την αποχώρησή του.

Στο βουνό για τις αναπνευστικές αλλεργίες

 

Κυρίως τα άτομα με νευροδερματίτιδα ή βρογχικό άσθμα, επωφελούνται κατά πολύ  από τον καθαρό αέρα του βουνού. Ένα από τα συχνότερα αίτια της νευροδερματίτιδας είναι τα περιττώματα από τα ακάραια της σκόνης, τα οποία βρίσκονται σε όλα  τα σπίτια. Όμως σε ύψος που ξεπερνά τα 1500 μέτρα, αυτά τα ακάραια δεν μπορούν να ζήσουν λόγω του χαμηλού ποσοστού υγρασίας στον αέρα.

Στους ασθενείς με άσθμα μειώνονται τα συμπτώματα και έτσι χρειάζονται λιγότερα φάρμακα (π.χ. κορτιζόνη). Το βουνό είναι, επίσης, μια καλή επιλογή για όσους υποφέρουν από αλλεργικό συνάχι, διότι εκεί υπάρχει πολύ λιγότερη γύρη.

Ήλιος και αλάτι κατά της ψωρίασης

 

Ο ήλιος μειώνει τις φλεγμονές των δερματικών κυττάρων, όταν η έκθεσή μας περιορίζεται σε μερικά λεπτά καθημερινά. Θα πρέπει, όμως, κατά την μικρή αυτή παραμονή να μην χρησιμοποιηθεί αντηλιακό. Η διάρκεια εξαρτάται, βεβαίως και από τον τύπο δέρματος του ατόμου και καθορίζεται από τον δερματολόγο. Ευεργετική επίδραση στην ψωρίαση έχει και το αλάτι της θάλασσας.

Για τα άτομα με ψωρίαση η θεραπεία γίνεται κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, διότι το αποτέλεσμα προέρχεται από την UV-B ακτινοβολία. Αντίθετα στα άτομα με νευροδερματίτιδα προτείνεται η έκθεση στον ήλιο τις πρωινές ή απογευματινές ώρες, ώστε να αποφύγουν την UV-B ακτινοβολία και να επωφεληθούν από την UV-A.

Η αύρα της θάλασσας κατά του άσθματος

 

Για να αποκομίσετε τα οφέλη της, ενδείκνυται ο περίπατος αντίθετα από την κατεύθυνση του αέρα . Ο αέρας αυτός περιέχει σταγονίδια αλατόνερου τα οποία επιδρούν θετικά στο άσθμα και την χρόνια βρογχίτιδα. Επιπλέον, το κλίμα της θάλασσας δρα θετικά στα αιμοφόρα αγγεία και τους βλεννογόνους.

Tip. Η θεραπεία μέσω της αλλαγής του κλίματος θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Τα θετικά αποτελέσματα διαρκούν συχνά για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την επιστροφή στο σπίτι.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Κ. Κουσαθανά: «Πριν από ένα χειρουργείο καρδιάς, οι γονείς να παίρνουν πάντα 2η ιατρική γνώμη»

Η κ. Καλλιόπη Κουσαθανά μοιράζεται μαζί μας την περιπέτεια του γιού της που γεννήθηκε με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Αποκλειστική συνέντευξη από την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η 26χρονη Rumeysa Gelgi από την Τουρκία. Μιλά αποκλειστικά στο Liveit.gr και στη Γιάννα Τριανταφύλλη.

Lisa και Peter Marshall: Όταν η αγάπη νικά την απώλεια μνήμης

Η Lisa και ο Peter Marshall είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο μέχρι τη στιγμή που ο Peter διαγνώστηκε με πρώιμη μορφή Αλτσχάιμερ.