Αϋπνία: Τι να τρώτε πριν πάτε για ύπνο

Αντιμετωπίζετε προβλήματα αϋπνίας; Οι τροφές που περιλαμβάνει το μενού του δείπνου σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σαν… πουλάκι.

Το βραδινό φαγητό παίζει ρόλο τόσο στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα του ύπνου. Οι τροφές που καταναλώνονται λίγες ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ή να σας κλέψουν τον ύπνο μέσα από τα χέρια σας. Δείτε ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να σας στείλουν στην… Dreamland και συμπεριλάβετέ τες στο βραδινό σας μενού.

Τρυπτοφάνη :  Η έρευνα δείχνει ότι οι τροφές με τρυπτοφάνη ευνοούν την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία βοηθά στην προώθηση του ύπνου.

Τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν  ότι η ανεπάρκεια τρυπτοφάνης οδηγεί σε ανεπάρκεια της σεροτονίνης, μιας από τις ορμόνες που επηρεάζουν τα πρότυπα του κιρκάδιου ρυθμού και του ύπνου. Η λύση; Προσθέστε στο βραδινό σας τροφές όπως γαλοπούλα, φασόλια σόγιας και σπόρους κολοκυθιού, τα οποία περιέχουν αρκετή ποσότητα τρυπτοφάνης.

Δημητριακά ολικής αλέσεως:  Ψωμί, κράκερ, ζυμαρικά και ρύζι, σε συνδυασμό με μια πρωτεΐνη, όπως η γαλοπούλα, τα αυγά ή τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά, μπορεί να είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα σνακ πριν τον ύπνο. Επιπλέον, οι υδατάνθρακες βοηθούν στην απορρόφηση των πλούσιων σε τρυπτοφάνη τροφών.

Κεράσια: Είναι μία από τις λίγες φυσικές πηγές μελατονίνης, μιας ορμόνης που παράγει ο οργανισμός, η οποία συχνά συνιστάται ως «ενισχυτικό» ύπνου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο χυμός από ξινά κεράσια βοήθησε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετώπιζαν προβλήματα αϋπνίας.

Μαγνήσιο: Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, όπως τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα σμύγδαλα, τα κάσιους, τα φιστίκια, τα μαύρα φασόλια. και το αβοκάντο,  μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να βρεθείτε κατευθείαν στην αγκαλιά του Μορφέα. Σε μία μελέτη, στην οποία συμμετείχαν ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που έπασχαν από αϋπνία, το μαγνήσιο είχε θετική επίδραση τόσο στην ποιότητα του ύπνου τους, όσο και στο χρονικό διάστημα που κοιμόντουσαν αλλά και στην ευκολία τους να ξυπνήσουν.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Κ. Κουσαθανά: «Πριν από ένα χειρουργείο καρδιάς, οι γονείς να παίρνουν πάντα 2η ιατρική γνώμη»

Η κ. Καλλιόπη Κουσαθανά μοιράζεται μαζί μας την περιπέτεια του γιού της που γεννήθηκε με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Αποκλειστική συνέντευξη από την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η 26χρονη Rumeysa Gelgi από την Τουρκία. Μιλά αποκλειστικά στο Liveit.gr και στη Γιάννα Τριανταφύλλη.

Lisa και Peter Marshall: Όταν η αγάπη νικά την απώλεια μνήμης

Η Lisa και ο Peter Marshall είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο μέχρι τη στιγμή που ο Peter διαγνώστηκε με πρώιμη μορφή Αλτσχάιμερ.