Καφές και ασκήσεις χαλάρωσης για φροντιστές ασθενών με άνοια

Με  ασκήσεις χαλάρωσης αλλά και με ενημέρωση κι εκπαίδευση πάνω σε θέματα φροντίδας των ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer, θα απολαύσουν το δεύτερο «καφέ» τους (caregiver caf?),  οι φροντιστές των ηλικιωμένων που πάσχουν, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «καφές για φροντιστές».

 

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, από τον Οργανισμό Φροντίδας Ηλικιωμένων, «ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών και παρέχεται, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των ωφελούμενων φροντιστών.

Η 2η συνάντηση

Σε αυτή τη συνάντηση οι φροντιστές, εκτός από καφέ και κουβέντα, θα έχουν την ευκαιρία, να χαλαρώσουν με τις βασικές μεθόδους χαλάρωσης, όπως η διαφραγματική αναπνοή και οι νοερές εικόνες, που δρουν ευεργετικά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες, υπό την καθοδήγηση της πολύ έμπειρης & εξειδικευμένης Ψυχολόγου, Γεωργίας Πρατήλα.

Στόχος των ασκήσεων χαλάρωσης είναι να μάθουν οι φροντιστές να ελέγχουν τις αυτόνομες σωματικές λειτουργίες που εμφανίζονται εξαιτίας του στρες, όπως ταχυκαρδία, εφίδρωση, αίσθημα ασφυξίας, ζαλάδα, διαταραχές στο στομάχι κ.α .και να αποκτήσουν έτσι ένα «εργαλείο», που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του στρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόληση των ατόμων με άνοια, σε ξεχωριστό χώρο, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι φροντιστές τους.

Η δεύτερη συνάντηση για «καφέ», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, από τις 17.30 έως τις 19.30, στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ» (οδός Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλ, 2ος όροφο).

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Κ. Κουσαθανά: «Πριν από ένα χειρουργείο καρδιάς, οι γονείς να παίρνουν πάντα 2η ιατρική γνώμη»

Η κ. Καλλιόπη Κουσαθανά μοιράζεται μαζί μας την περιπέτεια του γιού της που γεννήθηκε με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Αποκλειστική συνέντευξη από την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η 26χρονη Rumeysa Gelgi από την Τουρκία. Μιλά αποκλειστικά στο Liveit.gr και στη Γιάννα Τριανταφύλλη.

Lisa και Peter Marshall: Όταν η αγάπη νικά την απώλεια μνήμης

Η Lisa και ο Peter Marshall είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο μέχρι τη στιγμή που ο Peter διαγνώστηκε με πρώιμη μορφή Αλτσχάιμερ.