Οι 3 top σπιτικές μάσκες κατά της ακμής

Οι παρακάτω συνταγές περιλαμβάνουν μια ποικιλία συστατικών τα οποία βοηθούν στη θρέψη του δέρματος και εξαλείφουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την ακμή.

Είναι άριστες φυσικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις εξάρσεις της ακμής και να αποφύγετε τα σημάδια που αφήνει. Το μέλι, το οποίο αποτελεί συστατικό και τις τρεις μάσκες, ενυδατώνει το δέρμα, το κρατά απαλό διατηρώντας την υγρασία και προωθεί την ανανέωση των κυττάρων του. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το επιρρεπές στην ακμή δέρμα, λόγω των αντισηπτικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του. Η αντι-φλεγμονώδης φύση του βοηθά, επίσης, στη μείωση της ερυθρότητας και τη φλεγμονής που προκαλείται από την ακμή και τα σπυράκια. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστο, βιολογικό μέλι, αντί επεξεργασμένου, καθώς το τελευταίο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Συστατικά όπως η κανέλα, το μηλόξυδο, το πράσινο τσάι, η κουρκούμη και το γάλα είναι, επίσης, χρήσιμα στη μείωση της ακμής και των ουλών της.

Παρακάτω θα βρείτε τις πιο αποτελεσματικές μάσκες κατά της ακμής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει καλά το μακιγιάζ και έχετε πλύνει σχολαστικά το πρόσωπό σας πριν από την εφαρμογή τους. Έτσι θα καθαρίσουν οι πόροι και θα επιτραπεί στις μάσκες να διεισδύσουν βαθιά μέσα στο δέρμα σας.

1. Μάσκα/scrub με ξύδι μήλου μηλίτη

Υλικά

Μηλόξυδο

Πράσινο τσάι

Μέλι

Ζάχαρη

Ένα κουταλάκι του γλυκού

Ένα μπολ

Εκτέλεση

Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο στο μπολ.

Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού κρύο πράσινο τσάι.

Στη συνέχεια, προσθέστε πέντε κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μετά ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Ανακατέψτε το μίγμα καλά. Για παχύτερη υφή, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά, προκειμένου να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να βελτιωθεί η κυκλοφορία.

Η ζάχαρη σε αυτή τη συνταγή λειτουργεί ως φυσικό απολεπιστικό, χρήσιμο για τη διάλυση του ουλώδους ιστού και τον καθαρισμό των πόρων του δέρματος. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Εφαρμόστε τη μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

2. Μάσκα με μέλι και κανέλα

Υλικά

Σκόνη κανέλας

Μέλι

Ένα κουταλάκι του γλυκού

Ένα μπολ

Εκτέλεση

Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας στο μπολ.

Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι.

Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Εάν το μίγμα είναι παχύ, προσθέστε περισσότερο μέλι.

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας (κατά προτίμηση όταν είναι υγρό) και αφήστε το για τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και εφαρμόστε ένα τόνερ. Αν δεν έχετε τόνερ, απλά χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού ή ένα μείγμα από ένα μέρος μηλόξυδο και δύο μέρη αποσταγμένο νερό. Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα σχεδόν καθημερινά.

3. Μάσκα με κουρκούμη, γάλα και μέλι

Υλικά

Κουρκούμη σε σκόνη

Μέλι

Γάλα

Ένα κουταλάκι του γλυκού

Ένα μπολ

Εκτέλεση

Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σκόνη στο μπολ.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού γάλα.

Αναμίξτε τα συστατικά ώστε να σχηματιστεί μια λεπτή πάστα.

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο του μακιγιάζ, για να μην κιτρινίσουν τα νύχια και τα δάχτυλά σας.

Αν αφήσει μια κιτρινωπή χροιά στο δέρμα σας, βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο γάλα και τρίψτε τις χρωματισμένες περιοχές. Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Κ. Κουσαθανά: «Πριν από ένα χειρουργείο καρδιάς, οι γονείς να παίρνουν πάντα 2η ιατρική γνώμη»

Η κ. Καλλιόπη Κουσαθανά μοιράζεται μαζί μας την περιπέτεια του γιού της που γεννήθηκε με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Αποκλειστική συνέντευξη από την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η 26χρονη Rumeysa Gelgi από την Τουρκία. Μιλά αποκλειστικά στο Liveit.gr και στη Γιάννα Τριανταφύλλη.

Lisa και Peter Marshall: Όταν η αγάπη νικά την απώλεια μνήμης

Η Lisa και ο Peter Marshall είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο μέχρι τη στιγμή που ο Peter διαγνώστηκε με πρώιμη μορφή Αλτσχάιμερ.