Ασκήσεις χαλάρωσης για δύσκολες ώρες

Αν υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ότι οι αντοχές σας έχουν φτάσει στα όριά σας και ότι η καρδιά σας χτυπά τρελά από αγωνία και άγχος, μπορείτε να δοκιμάσετε μια τεχνική χαλάρωσης που θα σας ηρεμήσει σε λίγα δευτερόλεπτα.

Όταν νιώθετε ότι πιέζεστε, προσπαθήστε να δώσετε ένταση σε κάθε μυ του σώματός σας και στη συνέχεια να τον χαλαρώσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πλήρη συνείδηση των αισθήσεών σας. Ξεκινήστε σφίγγοντας και στη συνέχεια χαλαρώνοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας, προχωρώντας σταδιακά στους μυς του υπόλοιπου σώματος μέχρι να φτάσετε στο κεφάλι. Σφίξτε κάθε μυ για 10 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε για περίπου μισό λεπτό και επαναλάβετε. Με λίγη υπομονή και εξάσκηση το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ψύχραιμοι σε στιγμές που δεν έχετε άλλη επιλογή. Το καλό με αυτή την άσκηση είναι ότι μπορείτε να την δοκιμάσετε όπου κι αν βρίσκεστε.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Καθημερινή δραστηριότητα αντισταθμίζει τον κίνδυνο θανάτου από την καθιστική ζωή

Μόλις 20-25 λεπτά καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής

Η σωματική δραστηριότητα νωρίς το πρωί επηρεάζει τη διαχείριση του βάρους

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες, από τις 7 έως τις 9 π.μ., φαίνεται ότι είναι η πιο ευνοϊκή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Εταιρείας Παχυσαρκίας «Obesity».

Υπάρχουν τροφές που πυροδοτούν κατάθλιψη;

Αν και δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένο με ποιον τρόπο μπορούν μερικά τρόφιμα να θωρακίζουν την ψυχική μας υγεία ή κάποια άλλα να την υπονομεύουν, ολοένα και περισσότερες μελέτες συσχετίζουν τη διατροφή με την ψυχική υγεία...