Η κακή διατροφή προκαλεί αϋπνία

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η αϋπνία συνδέεται με την κακή διατροφή. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως εκείνοι που δεν κοιμούνται σωστά, προτιμούν το έτοιμο και πρόχειρο φαγητό.

 

Ερευνητές του City University της Νέας Υόρκης, έδωσαν σε μια ομάδα φοιτητών ένα ερωτηματολόγιο ζητώντας τους να καταγράψουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Επί μια εβδομάδα οι συμμετέχοντες έγραφαν με ακρίβεια πόσες ώρες κοιμήθηκαν το προηγούμενο βράδυ και τι έφαγαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα πρώτα συμπεράσματα έδειξαν πως όσοι υπέφεραν από προβλήματα ύπνου κατανάλωναν έτοιμα φαγητά, σε αντίθεση με εκείνους που είχαν μαγειρέψει στο σπίτι και γι? αυτό είχαν απολαύσει τον ύπνο τους. Οι συμμετέχοντες που παρουσίασαν διαταραχές ύπνου, αντιμετώπιζαν ήδη προβλήματα βάρους και υγείας, που σχετίζονταν με την διατροφή τους. Οι ώρες που κοιμάται ένας άνθρωπος, επηρεάζουν την φυσική του κατάσταση, την συναισθηματική του υγεία, τις πνευματικές του ικανότητες, την παραγωγικότητα και τις επιδόσεις του. Μάλιστα, σύμφωνα με νέες έρευνες, η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει  κατάθλιψη, παχυσαρκία, καρδιαγγειακές ασθένειες και διαβήτη.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ορμονών: «Επειδή οι ορμόνες έχουν (μεγάλη)σημασία! »

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ορμονών επιστρέφει για τρίτη χρονιά την Τετάρτη 24 Απριλίου, με στόχο να ενώσει την ευρωπαϊκή ενδοκρινολογική κοινότητα και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το σημαντικό ρόλο των ορμονών στην προαγωγή της καλής υγείας.

Στα Χανιά το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο

H Ηπατολογική Κοινότητα της χώρας θα συναντηθεί φέτος στα Χανιά, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 22ου Πανελλήνιου Ηπατολογικού Συνεδρίου & της 31ης Διημερίδας «Στέφανος Χατζηγιάννης».

ΕΟΔΥ: Βασικό μέτρο για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας οι εμβολιασμοί

O ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των στρατηγικών του στόχων για την προστασία της δημόσιας υγείας, επιδιώκει την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και την αποτροπή της διάδοσης ασθενειών που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό.