Αγκινάρες γεμιστές για μείωση της χοληστερίνης

Ετοιμάστε σε λιγότερο από 15 λεπτά ένα θρεπτικό πιάτο με αγκινάρες που συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης. Η συνταγή είναι για δύο άτομα

Υλικά

4 αγκινάρες

4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τη φρυγανιά σ’ ένα μπολ και στη συνέχεια την ανακατεύετε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα υλικά.
  2. Κόβετε από τις αγκινάρες τα σκληρά φύλλα καθώς και τις κορυφές τους και αφαιρείτε το χνούδι. Ανοίγετε λίγο το κέντρο τους και τις αλατοπιπερώνετε από μέσα. Γεμίζετε με το μείγμα της φρυγανιάς και περιχύνετε την καθεμιά με το κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, βάζετε μέσα τις αγκινάρες όρθιες (με τις κορυφές να ακουμπούν στον πάτο) και τις ροδίζετε. Τις σκεπάζετε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζετε τις αγκινάρες με το σκεύος σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις ξεσκεπάζετε ώστε να μείνουν μόνο με το λάδι τους και συνεχίζετε το βράσιμο. Σερβίρετε τις αγκινάρες και κρύες τώρα το καλοκαίρι.

 

Τα οφέλη

 

Το εκχύλισμα φύλλων αγκινάρας μπορεί να έχει θετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης.

Μια μεγάλη ανασκόπηση σε περισσότερους από 700 ανθρώπους διαπίστωσε ότι η συμπλήρωση με εκχύλισμα φύλλων αγκινάρας καθημερινά για 5-13 εβδομάδες οδήγησε σε μείωση της ολικής και της «κακής» LDL χοληστερόλης.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ομελέτα με μπρόκολο

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Κριθαρότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα απολαυστικό και υγιεινό κριθαρότο λαχανικών. Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε 3 μερίδες

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.