Η κατανάλωση κρέατος επιδεινώνει την αρθρίτιδα

Οι άνθρωποι που στην ηλικία των 35 ετών καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες κόκκινου κρέατος, παρουσιάζουν συχνότερα ρευματοειδή αρθρίτιδα από εκείνους που τρώνε μόνο μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, εκείνοι που τρώνε σχεδόν καθημερινά κρέας, παρουσιάζουν ρευματοειδή αρθρίτιδα σε διπλάσιο ποσοστό από το γενικό πληθυσμό. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που παρουσιάζεται μετά τη μέση ηλικία και προκαλεί σοβαρά προβλήματα, αλλά “δομείται” από νωρίς.

Ορισμένες έρευνες συνδέουν το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας με φλεγμονή, η οποία μπορεί να αυξήσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Για παράδειγμα, οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε επεξεργασμένα και κόκκινα κρέατα συνδέονται με υψηλά επίπεδα φλεγμονωδών δεικτών όπως η ιντερλευκίνη-6 (IL-6), η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP) και η ομοκυστεΐνη. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 217 άτομα με ΡΑ και στο πλαίσιο της οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το κόκκινο κρέας επιδεινώνει συνήθως τα συμπτώματα της ΡΑ.

Επιπλέον, μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 25.630 άτομα διαπίστωσε ότι η υψηλή πρόσληψη κόκκινου κρέατος μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για φλεγμονώδη αρθρίτιδα.

Αντίθετα, οι φυτικές δίαιτες που αποκλείουν το κόκκινο κρέας έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Παγωτά: Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνους 

Το παγωτό είναι παρασκεύασμα του γάλακτος, γνωστό από την αρχαιότητα και πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Περιέχει ζάχαρη, λίπος, πρωτεΐνες. Κάποια είδη παγωτού περιέχουν σοκολάτα, καφέ ή φρούτα, που δημιουργούν ανάλογες γεύσεις.

Ρευματικό νόσημα και εργασία: Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τους περιορισμούς της νόσου;

Εάν έχετε κάποιο ρευματικό νόσημα, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί πώς μπορείτε να εργάζεστε και να συνεχίζετε την καριέρα σας παρά τους λειτουργικούς περιορισμούς της νόσου.

Οι τροφές που δυναμώνουν το μυαλό

Προσθέτοντας ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής μπορείτε να βοηθήσετε το μυαλό σας να «αντισταθεί» στην ηλικία σας, σύμφωνα με μελέτη.