Αρθρίτιδα: ποιες εναλλακτικές θεραπείες θα με βοηθήσουν;

Γιόγκα ή μασάζ σιάτσου; Βρείτε ποια εναλλακτική μέθοδος σας ταιριάζει και ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Το μασάζ σιάτσου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά να ανακουφιστούν οι αρθρώσεις σας. Θα πρέπει λοιπόν να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Επίσης, ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και να περιορίσουν τον πόνο. Τα ιαματικά λουτρά μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση των συμπτωμάτων, τόσο λόγω της θερμότητας που μεταφέρουν στις αρθρώσεις όσο και λόγω των συστατικών που ενδεχομένως περιέχουν.

Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για ηλικιωμένους με αρθρίτιδα είναι η γιόγκα . Η γιόγκα μπορεί να μειώσει τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα βελτιώνοντας τη λειτουργία των αρθρώσεων, παρέχοντας δύναμη και προάγοντας τη χαλάρωση. Συνδυάζοντας ασκήσεις αναπνοής με στάσεις και κινήσεις που βασίζονται στη δύναμη, η γιόγκα μπορεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη με τις αεροβικές ασκήσεις χωρίς τις παρενέργειες της τελευταίας. Ορισμένοι δάσκαλοι γιόγκα κάνουν  μαθήματά σε ηλικιωμένους και μπορούν να παρέχουν ασκήσεις γιόγκα ειδικά για ηλικιωμένους με αρθρίτιδα. Όπως η γιόγκα, έτσι και το τάι τσι μπορεί να είναι χρήσιμο για τους ηλικιωμένους με αρθρίτιδα. Το τάι τσι είναι μια άλλη μορφή άσκησης που περιλαμβάνει αργές, ελεγχόμενες κινήσεις που τεντώνουν και δυναμώνουν τις αρθρώσεις. Μαθήματα tai chi για ηλικιωμένους με αρθρίτιδα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να βρειτε, αλλά σίγουρα μπορείτε να βρείτε ασκήσεις online.

Ακόμη το κολύμπι στην πισίνα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκηθείτε εάν έχετε αρθρίτιδα. Οι ασκήσεις στο νερό ασκούν λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις σας και σας βοηθούν να δυναμώσετε τους μυς παρέχοντας 12 φορές περισσότερη αντίσταση από την άσκηση τον αέρα.

Τέλος, η ρεφλεξολογία μπορεί να επιφέρει βελτίωση της κατάστασης, με συγκεκριμένες πιέσεις που θα ασκήσει ο ειδικός στα κατάλληλα σημεία. Όλες οι εναλλακτικές θεραπείες αποσκοπούν στη μείωση του πόνου και των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, όχι όμως και στη θεραπεία της.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.

Τι είναι το Theta Healing

Είναι αλήθεια  ότι οι διάφορες ιδέες που πιστεύουμε σαν αληθινές και χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις καθημερινές μας πράξεις, αυτό που με απλά λόγια ονομάζουμε πεποιθήσεις μπορεί να καταστούν, περιοριστικές.