Πιο επιτυχημένα τα παιδιά που κάθονται στη μεσαία θέση του αυτοκινήτου!

Τα παιδιά που κάθονται στη μεσαία θέση του αυτοκινήτου είναι πιο πιθανό  να έχουν ένα λαμπρό μέλλον στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 Βρετανοί με δύο ή περισσότερα αδέλφια, έδειξε ότι συνολικά το 90 % των ανθρώπων που βρίσκονταν σε διευθυντικές θέσεις  κάθονταν στη μέση του καθίσματος του αυτοκινήτου, ως παιδιά.

Το ίδιο ίσχυε και για τα σχεδόν 3/4 των ιδιοκτητών επιχειρήσεων καθώς και για το 62 % των ανώτερων διευθυντικών στελεχών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό θα μπορούσε να συνδέεται με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, καθώς τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν την τάση να αναπτύσσουν μια προσαρμοστικότητα στη ζωή, λόγω του ότι έμαθαν να «στριμώχνονται» σε λιγότερο επιθυμητές θέσεις.

Η έρευνα δείχνει ότι το 44 % των συμμετεχόντων περιγράφονται ως καλόβολοι, το 1/3 ως λογικοί, ενώ το 1/4 χαρακτηρίστηκαν ως υπομονετικοί και ψύχραιμοι.

Το παράδοξο είναι ότι το 80 % των 1.000 ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θα απέδιδαν  την επιτυχία τους στην εργασία και τη ζωή τους, στην θέση του αυτοκινήτου στην οποία συνήθιζαν να κάθονται κατά την παιδική τους ηλικία.

Επιπλέον, τα 2/3 των παιδιών που κάθονταν στη μεσαία θέση του αυτοκινήτου ανέφεραν ότι είχαν αποδεχτεί τη… μοίρα τους, ενώ 1 στους 10 δήλωσε ότι συνέχιζε να κάθεται σε αυτή τη θέση για πολλά χρόνια.

«Αυτή η έρευνα, σχετικά με τα οικογενειακά ταξίδια με αυτοκίνητο, είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Τα αυτοκίνητα είναι ένα μοναδικό περιβάλλον και πολλά μπορεί να αποκαλυφθούν όταν όλοι κάθονται μαζί σε ένα περιορισμένο χώρο», αναφέρει η παιδοψυχολόγος Laverne Antrobus .

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της SKODA Octavia

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τα «άγνωστα» συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Τα κλασικά συμπτώματα πιθανότατα τα γνωρίζετε ήδη. Όμως υπάρχουν κι άλλα, «περίεργα» σημάδια, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Η αλήθεια για τις δίαιτες αποτοξίνωσης

Η λέξη αποτοξίνωση είναι ευρέως διαδεδομένη σε όσους ασχολούνται με δίαιτες και αδυνάτισμα. Δίαιτες αποτοξίνωσης είναι διαθέσιμες σε περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία ακόμα και στο διαδίκτυο.

Η Αυστραλία ξεκινά έρευνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19 και κυρίως τους δραστικούς περιορισμούς που επέβαλε στα ταξίδια ή την αργή υλοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμού.