Πιο επιτυχημένα τα παιδιά που κάθονται στη μεσαία θέση του αυτοκινήτου!

Τα παιδιά που κάθονται στη μεσαία θέση του αυτοκινήτου είναι πιο πιθανό  να έχουν ένα λαμπρό μέλλον στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 Βρετανοί με δύο ή περισσότερα αδέλφια, έδειξε ότι συνολικά το 90 % των ανθρώπων που βρίσκονταν σε διευθυντικές θέσεις  κάθονταν στη μέση του καθίσματος του αυτοκινήτου, ως παιδιά.

Το ίδιο ίσχυε και για τα σχεδόν 3/4 των ιδιοκτητών επιχειρήσεων καθώς και για το 62 % των ανώτερων διευθυντικών στελεχών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό θα μπορούσε να συνδέεται με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, καθώς τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν την τάση να αναπτύσσουν μια προσαρμοστικότητα στη ζωή, λόγω του ότι έμαθαν να «στριμώχνονται» σε λιγότερο επιθυμητές θέσεις.

Η έρευνα δείχνει ότι το 44 % των συμμετεχόντων περιγράφονται ως καλόβολοι, το 1/3 ως λογικοί, ενώ το 1/4 χαρακτηρίστηκαν ως υπομονετικοί και ψύχραιμοι.

Το παράδοξο είναι ότι το 80 % των 1.000 ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θα απέδιδαν  την επιτυχία τους στην εργασία και τη ζωή τους, στην θέση του αυτοκινήτου στην οποία συνήθιζαν να κάθονται κατά την παιδική τους ηλικία.

Επιπλέον, τα 2/3 των παιδιών που κάθονταν στη μεσαία θέση του αυτοκινήτου ανέφεραν ότι είχαν αποδεχτεί τη… μοίρα τους, ενώ 1 στους 10 δήλωσε ότι συνέχιζε να κάθεται σε αυτή τη θέση για πολλά χρόνια.

«Αυτή η έρευνα, σχετικά με τα οικογενειακά ταξίδια με αυτοκίνητο, είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Τα αυτοκίνητα είναι ένα μοναδικό περιβάλλον και πολλά μπορεί να αποκαλυφθούν όταν όλοι κάθονται μαζί σε ένα περιορισμένο χώρο», αναφέρει η παιδοψυχολόγος Laverne Antrobus .

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της SKODA Octavia

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".