Πρωινό: δημητριακά ή healthy bowl;

Μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές πρωινού για μικρούς και μεγάλους είναι ένα μπωλ με γάλα και δημητριακά


Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρούμε πως υπάρχει το trend των “healthy bowls” που μπορεί να περιέχουν μια ποικιλία συστατικών, όπως:
Μια πηγή πρωτεΐνης όπως π .χ γάλα, γιαούρτι , φυτικό ρόφημα
Φρέσκα η κατεψυγμένα φρούτα
Νιφάδες δημητριακών
Ξηρούς καρπούς ή/και σπόρους
Διάφορα extras όπως φυστικοβούτυρο, μέλι

Καταλαβαίνουμε πως ένα τέτοιο bowl έχει πολλά θρεπτικά συστατικά να μας προσφέρει. Ωστόσο, αν δεν είμαστε προσεκτικοί με τους συνδυασμούς και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούμε, το bowl μας μπορεί να καταλήξει να περιέχει έως και 1000 θερμίδες.

Αν, λοιπόν, ο στόχος μας είναι η απώλεια ή/και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, καλό θα ήταν να επιλέγουμε ένα τέτοιο bowl πιο σπάνια π.χ. 1 φορά την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες να προτιμούμε μια πιο ελαφριά και “minimal” επιλογή με υψηλή θρεπτική αξία όπως:

1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών/φυτικό ρόφημα με ½ φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών που συνδυάζουν σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης και πράσινο μήλο.

Θυμηθείτε! Όταν επιλέγετε δημητριακά πρωινού:
1 Προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης, που μας προσφέρουν πολύτιμα συστατικά όπως οι φυτικές ίνες και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β
2 Δώστε προσοχή στην αναγραφόμενη μερίδα και έπειτα συγκρίνετε τις θερμίδες (ή/ και τα θρεπτικά συστατικά) ανά μερίδα.
3 Προσπαθήστε να κρατήσετε τη ζάχαρη και τα λιπαρά υπό έλεγχο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τραχανάς ή ριζότο

Εδώ έχουμε ένα πραγματικό ...γαστρονομικό ντέρμπι!

Ωμά ή μαγειρεμένο;

Εσείς πως ζυγίζετε τα φαγητά σας; Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.

Μπρόκολο ή κουνουπίδι;

Εσύ ποιο προτιμάς; Το μπρόκολο ή το κουνουπίδι;