Διαδικτυακή Ομάδα Υποστήριξης ατόμων με ρευματικά νοσήματα

Ο Ψυχοκοινωνικός Τομέας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα –ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α ανακοινώνει την έναρξη Διαδικτυακής ομάδας Υποστήριξης ατόμων με ρευματικά νοσήματα.

Την έναρξη Διαδικτυακής ομάδας Υποστήριξης ατόμων με ρευματικά νοσήματα ανακοίνωσε ο Ψυχοκοινωνικός Τομέας της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Η ομαδική ψυχοθεραπεία έχει σκοπό να βοηθήσει τα άτομα που συμμετέχουν να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις συναισθηματικές δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής τους ώστε να επιτύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη κι αυτογνωσία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες ζωής και μας δίνει την ευκαιρία να δούμε άμεσα τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς μας και της σκέψης μας στους άλλους. Σε αυτό το πλαίσιο τα μέλη ενθαρρύνονται να μιλήσουν αυθόρμητα, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.

Η Διαδικτυακής Ομάδα Υποστήριξης ατόμων με ρευματικά νοσήματα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Για το λόγο αυτό, βασική προϋπόθεση είναι η δυνατότητα σύνδεσης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Skype.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Οι διαδικτυακές συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, ώρα 18:00-19:30, από τις 02/10/2023 έως 29/04/2024. Συντονίστρια της ομάδας θα είναι η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Ομαδική Αναλύτρια κ. Στρατηγούλα Παρασκευοπούλου.

Η ομάδα θα έχει μέγιστο αριθμό μελών 9 ατόμων και κάθε συνεδρία θα διαρκεί 90 λεπτά. Τα μέλη ενθαρρύνονται να είναι συνεπή στην παρουσία τους και στο χρόνο.

Η ένταξη στην ομάδα προϋποθέτει μια πρώτη ατομική συνάντηση με τους συντονιστές μέσω skype προκειμένου να συζητηθούν οι ανάγκες και οι προσδοκίες του ατόμου.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, στο κινητό τηλέφωνο 6982 720 121. Ώρες επικοινωνίας 10.00 – 16.00.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η δράση απευθύνεται σε μέλη του Συλλόγου και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από όλη την Ελλάδα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σπατάλη Τροφίμων: Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΕΕ παράγει κάθε χρόνο 88 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων, με τα απορρίμματα αυτά να έχουν τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ωνάσειο: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις καρδιάς στην Αττική

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει τη δράση “Heartscore- Η καλή καρδιά μετράει”, με δωρεάν προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου.

Υπουργείο Υγείας: Αναλυτικές οδηγίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Αναλυτικές οδηγίες για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης για την περίοδο 2023-24 εξέδωσε σε εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.