Άνοια: ένα απρόσμενο όφελος της έγκαιρης διάγνωσης

Μια από τις σημαντικότερες επιπτώσεις που έχει η διάγνωση άνοιας σε ενήλικες νεότερους των 65 ετών ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 600.000 άτομα στην Αγγλία εντόπισε σύνδεση μεταξύ της άνοιας και του κινδύνου αυτοκτονίας εντός τριών μηνών ο οποίος βρέθηκε να είναι επταπλάσιος ανάμεσα στα άτομα που διαγνώστηκαν με άνοια.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ ανέτρεξαν στο ιατρικό αρχείο για το διάστημα 2001-2019 και διαπίστωσαν ότι το 2% σχεδόν των ασθενών με διάγνωση άνοιας έθεσε τέρμα στη ζωή του. Ωστόσο, πέρα από τις αυξημένες πιθανότητες αυτοχειρίας εντός τριών μηνών από τη διάγνωση, σε παράγοντα κινδύνου λόγω άνοιας αναδείχθηκε και το ιστορικό ψυχιατρικής νόσου.

Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, η έγκαιρη αναγνώριση των πρώιμων συμπτωμάτων και η διάγνωση της άνοιας σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη υποστήριξη, μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά και να προστατεύσουν τους ασθενείς από το άγχος που προκαλεί η διάγνωση σε σχετικά μικρή ηλικία μιας νόσου, οποία συνεπάγεται την σταδιακή εξασθένηση των νοητικών λειτουργιών.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι αυτό που προστατεύει πραγματικά την υγεία μας μετά τα 50;

Διεθνής μελέτη αποκαλύπτει Ο εθελοντισμός και η φροντίδα των εγγονιών...

8 Πράγματα που γίνονται καλύτερα καθώς γερνάμε

Δείτε τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις που συνοδεύουν την Τρίτη ηλικία

Γιατί χάνω την ισορροπία μου;

Η απώλεια της ισορροπίας μπορεί να προκαλέσει πτώσεις και τραυματισμούς επομένως χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Διαβάστε ορισμένες βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το πρόβλημα.