Διαλογισμός: Βελτιώνει τη βαθμολογία των μαθητών

Σύμφωνα με μελέτη ο διαλογισμός βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες και τις επιδόσεις των μαθητών. Ερευνητές από τις ΗΠΑ μελέτησαν μαθητές και παρατήρησαν ότι όσοι έκαναν υπερβατικό διαλογισμό (είδος διαλογισμού που χρησιμοποιεί την επανάληψη ενός συγκεκριμένου ήχου επαναλαμβανόμενα με κλειστά μάτια), σε καθημερινή βάση είχαν βελτίωση της βαθμολογίας τους κατά 15% κατά μέσον όρο. Οι μαθητές που συμμετείχαν στη μελέτη, επαναλάμβαναν τη λέξη «οοομ» για 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα. Σύμφωνα με την έρευνα οι μαθητές με χαμηλότερες βαθμολογίες, παρουσίασαν βελτίωση κατά 25% περίπου.

Όπως υποστηρίζουν παλιότερες μελέτες ο υπερβατικός διαλογισμός μπορεί να έχει αγχολυτική επίδραση, ενώ παράλληλα θεωρείται ότι μειώσει τον κίνδυνο θανάτου μετά από έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Ο υπερβατικός διαλογισμός έγινε γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο από το συγκρότημα Beatles την δεκαετία του 1960

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης «NeuroImage», έδειξε ότι ο διαλογισμός μπορεί να μεγαλώσει ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου. Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί χρησιμοποίησαν υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατες μαγνητικές τομογραφίες για να παρακολουθήσουν τους εγκεφάλους εθελοντών καθώς έκαναν διαλογισμό. Όπως διαπίστωσαν κάποιες περιοχές του εγκεφάλου των εθελοντών, που διαλογίζονταν για πολλά χρόνια, είναι μεγαλύτερες σε σχέση με υπολοίπων ανθρώπων. Πρόκειται κυρίως για τον ιππόκαμπο, τον δεξιό θάλαμο και την αριστερή κάτω κροταφική έλικα, περιοχές όλες σχετιζόμενες με τη ρύθμιση των συναισθημάτων.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τέλος στον πονοκέφαλο με βελονισμό

Αν υποφέρετε από χρόνιους πονοκεφάλους, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να σας ανακουφίζει, ενδεχομένως ο βελονισμός να δώσει τη λύση στο πρόβλημά σας.

Αλλεργίες: Τα καλύτερα φυσικά αντιισταμινικά

Όταν κάποιος υποφέρει  από αλλεργίες, η ανακούφιση μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Παρόλα αυτά υπάρχουν λύσεις και μάλιστα απόλυτα ασφαλείς.

Shiatsu για το στραμπούληγμα

Αν έχετε στραμπουλήξει το πόδι σας μπορείτε να κάνετε λίγο σιάτσου  μόνοι σας ασκώντας πίεση με τα δάχτυλα σε συγκεκριμένα σημεία του κουτεπιέ σας.