Οι τροφές που αγαπούν οι αρθρώσεις σας

Η σωστή διατροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση και, κυρίως, στην πρόληψη της αρθρίτιδας.

Μια ισορροπημένη διατροφή δεν μπορεί να θεραπεύσει την αρθρίτιδα, αλλά βελτιώνει την κατάσταση, περιορίζοντας τη φθορά των αρθρώσεων. Ακόμη, η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους σας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Εντάξτε στη διατροφή σας:

Μαύρο ρύζι, ψάρια και κοτόπουλο και περιορίστε χωρίς να αποκλείετε τελείως το κρέας από το διαιτολόγιό σας. Τα ψάρια και τα σιτηρά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε σελήνιο, μέταλλο που ίσως να βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Η ημερήσια συνιστώμενη δόση για τους ενηλίκους είναι 100 mcg σεληνίου. (Η δράση από το σελήνιο πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.) Μάλιστα, στο πλαίσιο σχετικής έρευνα παρατηρήθηκε βελτίωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας σε άτομα που κατανάλωναν ψάρια 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Σε άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Sheffield οι ειδικοί παρατήρησαν ότι το πράσινο τσάι καταστέλλει τη δράση ενός ενζύμου, που ίσως ευθύνεται για την πρόκληση βλάβης στο χόνδρο των αρθρώσεων, και συστήνουν την κατανάλωσή του.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Οι μισές παρτίδες μελιού που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν υποψίες ότι είναι νοθευμένες

Περίπου οι μισές από τις παρτίδες μελιού που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν υποψίες ότι είναι νοθευμένες, κυρίως μέσω της προσθήκης σιροπιών ζάχαρης

Κρητικό λάδι κατά πολλαπλής σκλήρυνσης

Κρητικό λάδι συμμετείχε στην κλινική μελέτη που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ομάδα ασθενών με μια μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης με ελπιδοφόρα αποτελέσματα

Χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα

Tα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα στη χώρα μας επηρεάζουν χιλιάδες παιδιά κάτω των 16 ετών, φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλες χώρες του κόσμου.