Οι τροφές που αγαπούν οι αρθρώσεις σας

Η σωστή διατροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση και, κυρίως, στην πρόληψη της αρθρίτιδας.

Μια ισορροπημένη διατροφή δεν μπορεί να θεραπεύσει την αρθρίτιδα, αλλά βελτιώνει την κατάσταση, περιορίζοντας τη φθορά των αρθρώσεων. Ακόμη, η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους σας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Εντάξτε στη διατροφή σας:

Μαύρο ρύζι, ψάρια και κοτόπουλο και περιορίστε χωρίς να αποκλείετε τελείως το κρέας από το διαιτολόγιό σας. Τα ψάρια και τα σιτηρά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε σελήνιο, μέταλλο που ίσως να βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Η ημερήσια συνιστώμενη δόση για τους ενηλίκους είναι 100 mcg σεληνίου. (Η δράση από το σελήνιο πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.) Μάλιστα, στο πλαίσιο σχετικής έρευνα παρατηρήθηκε βελτίωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας σε άτομα που κατανάλωναν ψάρια 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Σε άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Sheffield οι ειδικοί παρατήρησαν ότι το πράσινο τσάι καταστέλλει τη δράση ενός ενζύμου, που ίσως ευθύνεται για την πρόκληση βλάβης στο χόνδρο των αρθρώσεων, και συστήνουν την κατανάλωσή του.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι μια υγιεινή δίαιτα που καλύπτει όλες τις θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού

Διαβάστε τι αναφέρει για τη μεσογειακή διατροφή η Καλλιόπη Γεωργακούλη επίκουρη  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η σωστή διατροφή είναι στο δικό σου χέρι

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή & 120 έκαναν λιπομέτρηση στη δράση μας στο Σύνταγμα Γιατί (και) η σωστή διατροφή #EinaiStoDikoSouXeri 

Μεσογειακή διατροφή: Πώς βοηθάει στην εγκυμοσύνη πριν από τη σύλληψη

Οι γυναίκες που ακολουθούν μια μεσογειακού τύπου διατροφή στα χρόνια πριν μείνουν έγκυες, διατρέχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχές υπέρτασης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης