Πρόγραμμα δωρεάν παροχής ελαστογραφίας ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος «Αξίζω να Γνωρίζω Plus» δίνοντας έμφαση σε άτομα άνω των 60 ετών, στο νησί της Ρόδου!

Ο Σύλλογός έχει παράσχει από το 2016 δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος σε 15.000 ωφελούμενους, έχοντας επισκεφθεί 25 πόλεις και νησιά, δίνοντας έμφαση σε ακριτικές περιοχές και σε ανθρώπους με περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Σχεδόν 1 στους 3 ανθρώπους που εξετάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος (περίπου 5.000 άνθρωποι), ανακάλυψε ότι βρίσκεται κοντά ή ήδη σε στάδιο κίρρωσης, με αποτέλεσμα να μπει άμεσα σε θεραπεία ή/και σε αλλαγή τρόπου ζωής, με τους μισούς από τους προ-κιρρωτικούς και κιρρωτικούς ασθενείς (περίπου 2.500 άνθρωποι) να είναι άνω των 60 ετών.

Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου. Στις χώρες του δυτικού κόσμου, ο καρκίνος του ήπατος αποτελεί νόσο των ηλικιωμένων, καθώς το 80% των περιπτώσεων εμφανίζεται σε ασθενείς ηλικίας 70 ετών και άνω. Επιπλέον, καρκίνος του ήπατος είναι η 3η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και ο 6ος πιο συχνός καρκίνος, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ..

Το «Αξίζω να Γνωρίζω Plus» περιλαμβάνει δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από την Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στην Ρόδο.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 24 έως την Πέμπτη 27 Απριλίου οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου” και την Παρασκευή 28/4 στο ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Ρόδου, στην οδό Αγίου Ιωάννη 54 (πληροφορίες στο: 22410 35979). Η δράση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου «ΜΑΖΙ», το ΚΑΠΗ Ρόδου και το Κέντρο Κοινότητας Ρόδου.

Για ραντεβού καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου «Προμηθέας»,  ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω COVID-19:

211 0122 102

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο:

«Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» βρίσκεται από τη στιγμή της ίδρυσής του το 2012 στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, στοχεύοντας να γεφυρώσει το χάσμα και να εξαλείψει τις ανισότητες στο χώρο της υγείας. Η παροχή δωρεάν εξετάσεων και η προαγωγή της πρόληψης αποτελούν βασικούς πυλώνες των δράσεων του Συλλόγου.»

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πτώσεις στους ηλικιωμένους: Κι όμως προλαμβάνονται!

Οι πτώσεις στους ηλικιωμένους είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, καθώς βάσει ερευνών είναι μια από τις βασικότερες αιτίες θνητότητας παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε 19 λεπτά ένας ηλικιωμένος πεθαίνει από πτώση ή από τις επιπλοκές της.

Τρίτη Ηλικία: Ξεκινά η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Oι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων θα μπορούν πλέον να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, εξασφαλίζοντας στους διαμένοντες ηλικιωμένους ένα ασφαλές και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και καλύπτοντας το ημερήσιο τροφείο.

Η συμβολή των μη φαρμακευτικών θεραπειών στην αντιμετώπισης της άνοιας

Oι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις για την άνοια έρχονται να ενισχύσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα των διαθέσιμων φαρμάκων, έχοντας το ιδιαίτερο πλεονέκτημα να είναι ελεύθερες παρενεργειών, ευέλικτες και να προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε ασθενούς.