Απλοί τρόποι να γίνετε πιο δραστήριοι αν βαριέστε την άσκηση

Είναι αμέτρητες οι έρευνες που έχουν γίνει και έχουν αποδείξει τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας για την υγεία μας. Πώς όμως θα το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας;

Το περπάτημα -και γενικά η άσκηση- μπορεί να μας γλιτώσει από τα πρόωρα γηρατειά, αλλά και από πολλά προβλήματα με την υγεία μας. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να αθληθεί κάποιος και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, το περπάτημα είναι ο απλούστερος
όλων. Η νόσος Αλτσχάιμερ καθυστερεί σημαντικά με το περπάτημα και γενικότερα έχει διαπιστωθεί ότι η άθληση παίζει ρόλο στο να παρατείνει τη νεότητα του μυαλού μας. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που αθλούνται ή περπατούν έχουν καλύτερη μνήμη στα 70 τους χρόνια σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που κάνουν καθιστική ζωή και δεν αθλούνται, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια σοβαρής μορφής αναπηρία στην τρίτη ηλικία. Από την άλλη πλευρά, όσοι ασκούνται, παρουσιάζουν αναπηρίες σε μικρότερο ποσοστό σε σύγκριση με όσους κάνουν καθιστική ζωή. Για να αποκομίσετε τα συγκεκριμένα οφέλη από την άσκηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να γυμνάζεστε τουλάχιστον μισή ώρα κάθε ημέρα.

Πώς θα βάλετε την άσκηση στη ζωή σας:

  • Επιλέξτε ένα γυμναστήριο που να είναι κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση χωρίς κουραστικές μετακινήσεις που μπορεί να σας κάνουν να αναβάλετε την επίσκεψη.
  • Βρείτε παρέα για να γυμναστείτε. Αν γυμνάζεστε μαζί με κάποιο φίλο ή φίλη σας θα παρακινεί ο ένας τον άλλον και θα περνάει πιο ευχάριστα ο χρόνος.
  • Επιλέξτε μια μορφή άσκησης που σας αρέσει περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο δύσκολο να τα παρατήσετε.
  • Ξεκινήστε από τα εύκολα και εντάξτε σταδιακά την άσκηση στη ζωή σας, αν μέχρι σήμερα κάνατε καθιστική ζωή.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Υπάρχει ιδανική ώρα για την γυμναστική;

Όλοι γνωρίζουμε για τα πολυάριθμα οφέλη της σωματικής άσκησης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η απώλεια βάρους. Αναστάσιος Παπαλαζάρου PhD Διαιτολόγος

Kettlebells ή βαράκια;

Πιστά στην παγκόσμια τάση της γυμναστικής και όχι μόνο, «επιστροφή στις ρίζες», τα kettlebells υπόσχονται να σας προσφέρουν διαφορετική ποιότητα δύναμης απ' ότι τα κοινά βάρη, καθώς δουλεύουν με το σύνολο των μυϊκών ομάδων.

Η άσκηση μας διατηρεί νέους

Ισραηλινοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η γυμναστική και ειδικά εκείνη που ενισχύει την αντοχή πολλαπλασιάζει τα βλαστικά κύτταρα στους μυς βοηθώντας στην ανανέωσή τους. Τι σημαίνει αυτό; ότι απλά δείχνουμε νεότεροι!