Δωρεάν προληπτικές ορθοπεδικές εξετάσεις για παιδιά στον δήμο Ανωγείων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».  

Δωρεάν προληπτικές ορθοπεδικές εξετάσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Ανωγείων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Από τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 έως και την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της δράσης προληπτικής ιατρικής / οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ορθοπεδικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του δήμου Ανωγείων.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου και Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του δήμου Ανωγείων και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ. Για την υλοποίηση της δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα διαθέσει την κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής/ακοολογικής του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά γιατροί και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και Ηρακλείου, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού. Οι γιατροί που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα, θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την κινητή μονάδα του Οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της σωματικής του υγείας και για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα, έχουν υποστηριχθεί 155.568 παιδιά. Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κινητής μονάδας προληπτικής ιατρικής/ακοολογικής του Οργανισμού, τη Δευτέρα 8 Μαΐου η δράση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Ανωγείων, την Τρίτη και την Τετάρτη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, και την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Λύκειο Ανωγείων. Το ωράριο λειτουργίας της μονάδας θα είναι 9:00 π.μ.- 15:00 μ.μ. και το τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού είναι το 2834031484. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, κατά την δράση θα τηρηθούν απολύτως όλα τα μέτρα ασφάλειας κατά της covid19.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κάπνισμα είναι μια σοβαρή χρόνια ασθένεια και ο καπνιστής είναι ασθενής που χρειάζεται συχνή ιατρική παρέμβαση, αφού το κάπνισμα αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών νοσημάτων, αλλά και τη θνησιμότητα από τα νοσήματα αυτά.

Riviera shopping  for a good cause στις 6 Ιουνίου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον μοναδικό χώρο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σας περιμένουμε όλους, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το ξεχωριστό event Riviera Shopping for a Goοd Cause!

Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.