Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες της ντροπής με πλήρωμα ασθενοφόρου

Σε αργία τίθεται με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο ένας εκ των δύο νοσηλευτών ασθενοφόρου που έπλυνε με λάστιχο μία 70χρονη γυναίκα, εντελώς γυμνή, σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Διευκρινίσεις σχετικά με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό έδωσε το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι “το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, παρόλο που η πράξη του εργαζόμενου έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του”.

Το νοσηλευτικό πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό, είχε κληθεί να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα από την κατοικία της, η οποία ζούσε εντελώς μόνη και αβοήθητη στο διαμέρισμά της.

Ήδη έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο τις σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο, στις οποίες εμφανίζεται πλήρωμα ασθενοφόρου να βρέχει με λάστιχο γυμνή γυναίκα που βρίσκεται ξαπλωμένη σε κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας στην περιοχή του Ωρωπού.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια  ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική στην ψηφιακή εποχή

Τη συμμετοχή της στο Μεσογειακό Συνέδριο Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής – MEDomfs 2023, ανακοινώνει η Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (ΕΕΣΓΠΧ). Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι "Η Ψηφιακή Εξέλιξη στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική".

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που μπορούν να αποφευχθούν.

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους στην Τρίπολη

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους το οποίο υλοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους στην Τρίπολη στις 9 και 10 Ιουνίου 2023.