Παράταση του Προγράμματος Φιλοξενίας για τους ογκολογικούς ασθενείς σε Αθήνα/ Πάτρα / Θεσσαλονίκη

Η Δράση #ΔωρεάνΔιαμονήΓιαΘεραπεία συνεχίζεται με επιτυχία με περισσοτέρους από 90 συνανθρώπους μας να έχουν καλύψει την ανάγκη στέγασης για την πραγματοποίηση των θεραπειών τους από την αρχή του 2022 μέχρι σήμερα.

Η υγειονομική κρίση, οι προϋπάρχουσες ελλείψεις και αδυναμίες του υγειονομικού συστήματος καθώς και η προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξακολουθούν να δυσχεραίνουν την ισότιμη πρόσβαση των ασθενών με καρκίνο, ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν γεωγραφικό και κοινωνικό αποκλεισμό, στη βέλτιστη ογκολογική φροντίδα και θεραπεία. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου εξασφάλισε την παράταση του Προγράμματος Φιλοξενίας μέχρι το τέλος του έτους 2022 για τη δωρεάν διαμονή για όλες και όλους τους ασθενείς. Με προτεραιότητα σε όσους προβλέπεται να έχουν μακρά διαμονή (δέκα και πλέον ημερών) ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα εξασφάλισης στέγης, προσπαθούμε να παρέχουμε ασφαλή διαμονή σε ασθενείς, που αναγκάζονται να μετακινηθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα για την πραγματοποίηση των θεραπειών τους.

Το Πρόγραμμα διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και αποτελεί μία κοινή δράση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Περιλαμβάνει την παραχώρηση έτοιμων προς χρήση επιπλωμένων και εξοπλισμένων διαμερισμάτων, για τη διαμονή ασθενών με καρκίνο και των συνοδών τους, που πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Πάτρα, για τις προγραμματισμένες θεραπείες και εξετάσεις τους.

Λεπτομερείς πληροφορίες για το πρόγραμμα κάλυψης διαμονής  ασθενών από άλλη πόλη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ https://ellok.org/hospitality-intro/, τηλ. 2107710335 καθημερινά 14:00 – 17:00.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

 Πότε ο πόνος στην κοιλιά είναι επικίνδυνος

Όλοι έχουν βιώσει πόνο στην κοιλιακή χώρα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Πότε, όμως, είναι πραγματικά επικίνδυνος;

Διάγνωση της Αλτσχάιμερ με τη μυρωδιά

Ένα νέο τεστ οσμής προειδοποιεί για Νόσο του Αλτσχάιμερ. Ερευνητές της Κλινικής Mayo υπέβαλλαν 1.430 άτομα κατά μέσο όρο 80 ετών

Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας Ενηλίκων

Το σχεδίασε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για το υπουργείο Υγείας