ΕΠΙΟΝΗ: Στο πλευρό των ατόμων με καρδιοπάθεια αλλά και των φροντιστών τους

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ, σε συνεργασία με τις ενώσεις ασθενών “Η Καρδιά του Παιδιού”, “Σκυτάλη” και “Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και Φίλων”, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 15:30, την 6η ανοιχτή ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους”.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικης, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Global HEART Hub, με χορηγία της Novartis Hellas και του Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι εισηγητές που υποστηρίζουν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις:

-Ο Φώτιος Μπάρκας, MSc, PhD, Παθολόγος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο οποίος  θα παρουσιάσει κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

-Ο Χρήστος Μανιώτης, Kαρδιολόγος, ο οποίος θα παρουσιάσει την εξελιγμένη υπηρεσία του “Cardio Now” που κάνει εφικτή την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα σε πραγματικό χρόνο.

-Ο Σταύρος Τερζάκης, αντιπρόεδρος της ΕΠΙΟΝΗ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, ο οποίος θα αναφερθεί στην συμμετοχή των καρδιολογικών ασθενών στην λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

-Ο Αναστάσιος Μίλκας, Επεμβατικός Καρδιολόγος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει τις μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη θεραπεία ατόμων με καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και στην αξία της συμβολής των εξειδικευμένων φροντιστών.

-Ο Δρ Κίμων Σταματελόπουλος, καθηγητής Θεραπευτικής- Καρδιολογίας της Ιατρικής  Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος θα αναφερθεί στην συμμετοχή των ασθενών στις κλινικές μελέτες.

-Η Παναγιώτα Μιχαηλίδου, πρώην φροντιστής, θα αναφερθεί στον ρόλο των φροντιστών σε ασθενείς με καρδιοπάθειες εις μνήμην του Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας Ανδρέα Π.Μιχαηλίδη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Από τις 14:30 έως τις 15:30 θα υπάρχει χρόνος για δικτύωση με ενώσεις ασθενών και επαγγελματίες υγείας.

Η υβριδική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα 31, Αθήνα και διαδικτυακά: https://us02web.zoom.us/j/86517316935?pwd=Q1BNczlWYTh0R1VPNVVFZ2Fjb0ZmUT09

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνώριση της ανεπίσημης φροντίδας που παρέχουν οι συγγενείς ή φίλοι ενός ατόμου με χρόνια πάθηση ή αναπηρία και να εκπροσωπήσει και να δράσει για τους φροντιστές και τους πρώην φροντιστές, ανεξαρτήτου ηλικίας και ιδιαίτερων αναγκών. Η ΕΠΙΟΝΗ είναι μέλος του Δικτύου Eurocarers και άλλων Ευρωπαϊκών δικτύων, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσημων φροντιστών που συχνά είναι οι οικογένειες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ : https://epioni.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».