Τι είναι η ευαισθησία στο αλάτι και ποιους αφορά;

Δεν είναι όλοι το ίδιο ευαίσθητοι στο Αλάτι καθώς κάποιοι μπορούν να καταναλώσουν περισσότερο χωρίς να έχουν επιπτώσεις στην υγεία τους. Κάποιοι άλλοι οργανισμοί ωστόσο είναι πιο ευαίσθητοι. Περισσότερα μας εξηγεί ο Πάρης Παπαχρήστος. Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος.

Κάθε άνθρωπος ωστόσο είναι ένας διαφορετικός οργανισμός. Έτσι εάν έχεις έναν ενεργό τρόπο ζωής, μπορεί να ανεχτείς μια υψηλότερη πρόσληψη αλατιού από κάποιον που κάνει πιο καθιστική ζωή.

Μερικοί άνθρωποι επίσης μπορούν να καταναλώνουν 2 ή 3 φορές περισσότερο αλάτι χωρίς να επηρεάζεται η αρτηριακή τους πίεση ή να προκαλούνται άλλα προφανή προβλήματα. Μερικά από αυτά είναι γενετικά, αλλά πολλά εξαρτώνται και από το τι άλλο καταναλώνεις μέχρι το τέλος της ημέρας σου.

Ποιοι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο Αλάτι;

Είναι πιο πιθανό να είσαι ευαίσθητος στο αλάτι εάν:

  • Είσαι πάνω από 50 ετών
  • Υπέρβαρος ή
  • Έχεις μειωμένη νεφρική λειτουργία

Αντιμετώπιση της Ευαισθησίας στο Αλάτι

Άτομα που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή οποιονδήποτε άλλο λόγο για να πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ευαίσθητα στις επιδράσεις του νατρίου, συνιστάται γενικά να διατηρούν την πρόσληψη νατρίου σε χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η πρόταση για όσους έχουν λόγο να προσέξουν το νάτριο είναι να περιορίσουν την πρόσληψή του σε λιγότερο από 1,5 g την ημέρα. Αυτό είναι λίγο περισσότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού κανονικό επιτραπέζιο αλάτι.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι μια υγιεινή δίαιτα που καλύπτει όλες τις θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού

Διαβάστε τι αναφέρει για τη μεσογειακή διατροφή η Καλλιόπη Γεωργακούλη επίκουρη  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η σωστή διατροφή είναι στο δικό σου χέρι

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή & 120 έκαναν λιπομέτρηση στη δράση μας στο Σύνταγμα Γιατί (και) η σωστή διατροφή #EinaiStoDikoSouXeri 

Μεσογειακή διατροφή: Πώς βοηθάει στην εγκυμοσύνη πριν από τη σύλληψη

Οι γυναίκες που ακολουθούν μια μεσογειακού τύπου διατροφή στα χρόνια πριν μείνουν έγκυες, διατρέχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχές υπέρτασης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης