Επιδεινώνουν τα γαλακτοκομικά την αρθρίτιδα;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αποφυγή γαλακτοκομικών προϊόντων όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί θα μειώσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Η ιδέα  ότι η αποφυγή των γαλακτοκομικών μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδα προέρχεται από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, που σημαίνει ότι το σώμα τους δεν απορροφά σωστά τα γαλακτοκομικά και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά είναι επίσης σε αύξηση γεγονός που τροφοδότησε αυτή την εικασία. Οποιαδήποτε κατάσταση παρεμποδίζει την απορρόφηση συστατικών δηλαδή εμποδίζει το σώμα σας να λάβει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταναλώνουν ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς συμπτώματα. Ποιο είναι όμως το όριο; Τα γαλακτοκομικά μπορούν να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής εάν έχετε αρθρίτιδα, αρκεί να μην έχετε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι μια υγιεινή δίαιτα που καλύπτει όλες τις θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού

Διαβάστε τι αναφέρει για τη μεσογειακή διατροφή η Καλλιόπη Γεωργακούλη επίκουρη  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η σωστή διατροφή είναι στο δικό σου χέρι

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή & 120 έκαναν λιπομέτρηση στη δράση μας στο Σύνταγμα Γιατί (και) η σωστή διατροφή #EinaiStoDikoSouXeri 

Μεσογειακή διατροφή: Πώς βοηθάει στην εγκυμοσύνη πριν από τη σύλληψη

Οι γυναίκες που ακολουθούν μια μεσογειακού τύπου διατροφή στα χρόνια πριν μείνουν έγκυες, διατρέχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχές υπέρτασης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης