Το αβοκάντο αποτελεί πολύ καλή πηγή ενέργειας, καθώς το 80% της ενεργειακής του αξίας προέρχεται από καλά λιπαρά. Ευεργετηθείτε από την παρακάτω συνταγή με γαρίδες…

Μερίδες: 2

Υλικά

200 γρ  Γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες

Βράστε τις γαρίδες σε 2 lt βρασμένο νερό με 4 κ.γ αλάτι. Σιγοβράστε χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα για 5-6 λεπτά, ή έως ότου ροδίσουν οι γαρίδες, ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα. Τοποθετείστε τες στο ψυγείο αφού κρυώσουν λίγο.

Για τη Σάλτσα:

Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τα υλικά.  Σουρώστε και ξεπλύνετε με νερό. Σκεπάστε τη σαλάτα και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για          2-6 ώρες.

            1 Ντομάτα, μεγάλη καθαρισμένη, ψιλοκομμένη

            1 Αβοκάντο, καθαρισμένο, κομμένο στη μέση

            65 μλ             Κρεμμύδια, μικρά, τεμαχισμένα

            1 τεμάχιο                     Σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένα και τριμμένα

            6 ml               Χυμό λεμονιού

            6 ml               Μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

                                    Πιπέρι, μαύρο