«Δεν μας νοιάζει»: Η νέα καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου

Η νέα καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου για το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, την Παρασκευή 7 Απριλίου, η ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» θέλει να αναδείξει το ζήτημα της δυσκολίας στην πρόσβαση του συστήματος υγείας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν μας νοιάζει», οι Γιατροί του Κόσμου ξεκίνησαν ενημερωτική εκστρατεία για το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως άστεγοι, άνθρωποι χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, εργαζόμενοι στο σεξ, χρήστες ναρκωτικών, άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, «όλοι τους άτομα που βρίσκονται σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης και αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  σε ανακοίνωσή της η ανθρωπιστική οργάνωση.

Το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας

«Όλοι έχουν δικαίωμα στη φροντίδα υγείας. Αυτό που μας νοιάζει είναι η ανεμπόδιστη πρόσβαση στην υγεία» τονίζουν οι Γιατροί του Κόσμου και θέτουν ως στόχο της ενημερωτικής εκστρατείας την κατάρριψη των στερεοτύπων που στιγματίζουν αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

«Αν είναι πρόσφυγας ή μετανάστης, δεν μας νοιάζει. Αν βρίσκεται εδώ ή εκεί μακριά, δεν μας νοιάζει. Αν του λένε ότι δίνει άσχημη εικόνα στη πόλη, δεν μας νοιάζει. Δεν μας νοιάζει η εμφάνισή τους, η θρησκεία ή η εθνικότητά τους. Αυτό που έχει σημασία για τους Γιατρούς του Κόσμου είναι το δικαίωμά τους στη φροντίδα υγείας», τονίζουν οι Γιατροί του Κόσμου, με στόχο να υπενθυμίσουν  σε όλους αυτή την «ενίοτε ανησυχητική πραγματικότητα» όπως υποστηρίζουν.

Μέσω της νέας εκστρατείας οι Γιατροί του Κόσμου τονίζουν πως η υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση. Η προάσπιση και η διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, αποτελεί την κινητήρια αρχή των Γιατρών του Κόσμου από την έναρξη της λειτουργίας τους.

Δείτε το σχετικό video που δημιούργησαν οι «Ο Γιατροί του Κόσμου» με αφορμή την καμπάνια  «Δεν μας νοιάζει»: https://www.youtube.com/watch?v=D-Vq3RrNhWg

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Προσβάσιμα τα καταστήματα του Πειραιά στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (Ε.Σ.Π.)  ανακοινώνει μια σημαντική κοινωνική δράση, που διευκολύνει την υποδοχή ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στα καταστήματά του.

Κινητή Μονάδα Μαθησιακών Δυσκολιών και ΔΕΠΥ από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει από το 2020 μια Κινητή Μονάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Στήριξη και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ» σε παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό.

«Δικαίωμά μου»: Έγκυρη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Η δράση "Δικαίωμά μου" δημιουργήθηκε από το «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους.