Απολαύστε τους θρεπτικούς γίγαντες σε μια διαφορετική συνταγή με σπανάκι στο φούρνο και αποκομίστε τα οφέλη αυτού του θρεπτικού οσπρίου
Υλικά
(Για 3 άτομα)
* 250 γρ. γίγαντες
* 250 γρ. σπανάκι
* 2-3 ώριμες ντομάτες
* Σέλινο
* 2 ψκρεμμύδια
* 2 σκελίδες σκόρδο
* Μαϊντανό
* 2 κουταλιές ελαιόλαδο
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Ζάχαρη
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τους γίγαντες από το βράδυ. Στη συνέχεια την άλλη μέρα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το ζεματάτε για 2 λεπτά, το στραγγίζετε και έπειτα το κόβετε. Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοτάροντας 1 κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα 20 λεπτά και αφού στραγγίξετε τους γίγαντες τους ρίχνετε μέσα στη σάλτσα μαζί με 1 κλωνάρι σέλινο και μαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν. Έπειτα τοποθετείτε σε κάποιο σκεύος που μπαίνει στο φούρνο (π.χ. πήλινο) τους γίγαντες και το σπανάκι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και ανακατεύετε απαλά. Γαρνίρετε με φέτες από ντομάτα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 180° C, μέχρι να χυλώσουν τέλος προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Τα οφέλη
Φασόλια είναι απαραίτητα στην εγκυμοσύνη καθώς είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, που έχει ζωτικό ρόλο στη δημιουργία γενετικού υλικού και στην κατασκευή κυττάρων.