Ηλιόσποροι κατά κρυολογήματος

Οι ηλιόσποροι μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα κρυολογήματα λόγω του ψευδαργύρου που περιέχουν.

Ηλιόσπορους. Ο ηλίανθος από όπου προέρχονται οι ηλιόσποροι προέρχεται από τις ΗΠΑ. Περιλαμβάνει ως 100 κατά προσέγγιση είδη ιθαγενή της αμερικανικής ηπείρου.
Η Βουλγαρία είναι νούμερο ένα στον κόσμο στις εξαγωγές ηλιόσπορων και δημητριακών σε νιφάδες. Ο ηλίανθος καλλιεργείται, επίσης, για το λάδι του σε μεγάλη κλίμακα σε πολλές εύκρατες χώρες όπως π.χ. Χιλή, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Τουρκία, Ινδία, Αίγυπτο, Αγγλία, ΗΠΑ και κυρίως στη Ρωσία όπου με βελτίωση ποικιλιών η απόδοση σε έλαιο φτάνει το 50%. ηλιόσποροι θρεπτική αξία

Τι μας προσφέρουν

Βιταμίνη Ε και Β6, φώσφορος, φυτικές ίνες, ψευδάργυρος

Που μας βοηθάνε

Μπορεί να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα κρυολογήματα λόγω του ψευδαργυρου που περιέχουν. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων και των Τ-λεμφοκυττάρων που καταπολεμούν τους εισβολείς. Ακόμη, είναι χρήσιμος για το μεταβολισμό της βιταμίνης A, η οποία επίσης παίζει συμβάλλει στην ανάρρωση από κρυολογήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ηλιόσποροι ενισχύουν την παραγωγή ορμονών, βελτιώνουν τη νεφρική λειτουργία και επιταχύνουν την ανανέωση της επιδερμίδας.

Η ποσότητα ψευδάργυρου, που περιέχουν, ενισχύει την ικανότητα πνευματικής συγκέντρωσης.

Η Συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης. Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποίησαν επιστήμονες της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας παρατηρήθηκε ότι οι ηλιόσποροι περιέχουν τις υψηλότερες τιμές φυτικών στερόλων που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία.

Συμβουλές αγοράς

  • Όσο πιο φρέσκοι τόσο πιο θρεπτικοί.
  • Φροντίστε να φυλάσσονται σε συσκευασία με κενό αέρος
  • Οι ηλιόσποροι με το τσόφλι τους συντηρούνται στο ψυγείο περίπου για 9 μήνες.

Αυτό το ξέρατε; ηλιόσποροι θρεπτική αξία

Ένα τέταρτο της κούπας από τον κάθε ξηρό καρπό εμπεριέχει 2-3 γραμμάρια φυτικών ινών. Μην το παρακάνετε όμως αφού 100 γρ. ηλιόσπορων μπορούν να σας επιβαρύνουν με 629 θερμίδες. ηλιόσπορο

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Μην μένεις μόνος. Συνδέσου!»: Καμπάνια ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) επέλεξε να τιμήσει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας με μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για τα άτομα που διαγιγνώσκονται με την χρόνια αυτή νόσο. 

«Δεν καπνίζω, επιλέγω τη Ζωή!»: Ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος «Κ.Ε.Φ.Ι.» διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα: «Αντικαπνιστική εκστρατεία και Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή!».

Δήμος Αμαρουσίου: Εγκαίνια της Έκθεσης «Ελπίδα σε Δύσκολους Καιρούς» με ψηφιδωτά από ληγμένα χάπια

Τα έργα της Έκθεση, τα οποία θα εκτεθούν στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» στο Μαρούσι, αποτελούν μια πρωτότυπη εικαστική δραστηριότητα καθώς είναι φτιαγμένα από χιλιάδες ληγμένα χάπια και κάψουλες.