19 Μαΐου: Παγκόσμια Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΙΦΝΕ)

Περισσότερα από 30.000 άτομα στην Ελλάδα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο του Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου είναι χρόνιες παθήσεις, οι οποίες προσβάλλουν κυρίως νεαρούς ενήλικες που βρίσκονται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους.

Σε αυτά τα νοσήματα συγκαταλέγονται η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 άτομα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο του Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Κατά συνέπεια, προβλέπεται ότι τα ΙΦΝΕ θα αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα υγείας για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ωστόσο, με τις σύγχρονες εξελίξεις στη φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία, η πλειοψηφία των ασθενών σήμερα ζουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή. Παρόλα αυτά, η χρόνια φύση και η πολυπλοκότητα των εκδηλώσεων των ΙΦΝΕ, καθιστά αναγκαία τη διαρκή ενημέρωση και πολύπλευρη υποστήριξη των ασθενών αυτών από το Σύστημα Υγείας. Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση, είναι πολύ σημαντική, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπισή τους.

 

Στα μωβ οι Ομπρέλες Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη  για την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων.

Πιστοί στην καθιερωμένη ετήσια δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων, μέλη του Συλλόγου Ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, και φέτος θα φωταγωγήσουν το γλυπτό “Ομπρέλες” στη Θεσσαλονίκη με το μωβ χρώμα προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό για τις ΙΦΝΕ. Η φωταγώγηση του γλυπτού θα γίνει την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 20:00μμ.

«Σας περιμένουμε να βρεθούμε, να φωτογραφηθούμε με φόντο το μωβ χρώμα, το χρώμα που συμβολίζει τις ΙΦΝΕ, και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα πως είμαστε ενωμένοι με στόχο να ακουστούμε και να ευαισθητοποιήσουμε για τις ΙΦΝΕ και τις καθημερινές προκλήσεις που βιώνουμε ως ασθενείς, κάτω από το hashtag #worldibdday2023», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Riviera shopping  for a good cause στις 6 Ιουνίου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον μοναδικό χώρο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σας περιμένουμε όλους, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το ξεχωριστό event Riviera Shopping for a Goοd Cause!

Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.

Νάγια Νικολοπούλου: «Η θετική σκέψη είναι το καλύτερο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας»

Νάγια Νικολοπούλου: «Το χαμόγελο και η αισιοδοξία, το αποτελεσματικότερο φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας»