Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη της Μεσογειακής Αναιμίας και εθελοντική αιμοδοσία για τις ανάγκες των θαλασσαιμικών

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πρόληψη της Μεσογειακής Αναιμίας αλλά και να μάθουν αν είναι φορείς θαλασσαιμίας παρέχουν στους πολίτες ο Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» και ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη νόσο, που διοργανώνουν, στις 8 Μαΐου (10:00-14:00), στην Καμάρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Θαλασσαιμίας.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 2500 ασθενείς με θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) η οποία είναι μια αιμολυτική κληρονομική νόσος και υπολογίζεται ότι ποσοστό 8% του πληθυσμού της χώρας είναι φορέας θαλασσαιμίας. Η κλασική θεραπεία της νόσου περιλαμβάνει υποχρεωτικά μεταγγίσεις δύο φορές τον μήνα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εθελοντική αιμοδοσία στο κινητό συνεργείο του Κέντρου Αίματος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (σταθμευμένο στον πεζόδρομο της Καμάρας), ενημέρωση στο stand των δυο συλλόγων για τις ανάγκες της εθελοντικής αιμοδοσίας με παράλληλες εγγραφές νέων εθελοντών (μόνο για την κάλυψη των αναγκών μετάγγισης των ατόμων με τη νόσο αναζητούνται ετήσια 100000 μονάδες αίματος) και ταυτόχρονα σε ξεχωριστό χώρο ενημέρωσης για την πρόληψη της Θαλασσαιμίας και της Δρεπανοκυτταρικής νόσου (με δειγματοληψία) από τη Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκρατείου.

Η «Πηγή Ζωής», στα 26 χρόνια παρουσίας της, συνεισφέρει με τις δράσεις της στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και στηρίζει τα άτομα με θαλασσαιμία στις ανάγκες τους σε αίμα αλλά και κοινωνικά. Την τελευταία δεκαετία η «Πηγή Ζωής» «δώρισε» 35.000 μονάδες αίματος για τις ανάγκες των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και συνολικά πάνω από 100.000 μονάδες  από το 1997 μέχρι τα τέλη του 2022.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Riviera shopping  for a good cause στις 6 Ιουνίου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον μοναδικό χώρο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σας περιμένουμε όλους, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το ξεχωριστό event Riviera Shopping for a Goοd Cause!

Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.

Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τα πρώτα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται αιφνίδια και είναι δυνατόν να υποχωρήσουν ακόμη και χωρίς θεραπεία μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες.