07-08-2020
Καθημερινές συνήθειες που σας «ασχημαίνουν»

photo

Το να κάνετε έναν καθαρισμό ή μία μάσκα «μία στο τόσο» είναι μεν χρήσιμο, αλλά όχι καθοριστικό για την εμφάνισή σας. Αυτό που καθορίζει την εικόνα σας -εκτός από τα γονίδιά σας- είναι οι καθημερινές σας συνήθειες.


Χαμένοι στον κυκεώνα των απαιτήσεων της σύγχρονης ζωής, οι άνθρωποι, όχι μόνο αμελούν να φροντίσουν την εμφάνισή τους αλλά και την επιβαρύνουν με αυτά που κάνουν ή δεν κάνουν καθημερινά. Δείτε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη, που πρέπει όλοι να αποφεύγετε.

 

Δε χρησιμοποιείτε αντηλιακό

 

Η χρήση της αντηλιακής κρέμας, κυρίως στην περιοχή του προσώπου, πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής σας περιποίησης ανεξαρτήτως φύλου ή τύπου δέρματος. Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί φωτογήρανση και η εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.

 

Καπνίζετε

 

Οι επιπτώσεις του καπνίσματος δεν περιορίζονται στην υγεία. Η βλαβερή αυτή συνήθεια μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα, κάτι το οποίο μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτεροι πριν την ώρα σας.

 

Παραλείπετε το ντεμακιγιάζ

 

Όσο κουρασμένη κι αν αισθάνεστε, πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο, καθώς διαφορετικά φράσσουν οι πόροι. Καθαρίζοντας το δέρμα σας, του επιτρέπετε να «αναπνέει» κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αφού ξεβγάλετε σωστά το μακιγιάζ σας, ενυδατώστε την επιδερμίδα σας για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Καταναλώνετε αλκοόλ

 

Η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την επιδερμίδα σας, καθώς σας αφυδατώνει. Επιπλέον, διαστέλλει και μεγεθύνει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αντιαισθητικών φλεβών στα μάγουλα και τη μύτη.

 

Δεν καθαρίζετε τα εργαλεία του μακιγιάζ

 

Τα πινέλα και γενικά τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας, πρέπει να καθαρίζονται συστηματικά, γιατί διαφορετικά μεταφέρονται βακτήρια και υπολείμματα make up και σκόνης στο πρόσωπο σας. Τα βρώμικα πινέλα είναι υπεύθυνα για εξάρσεις ακμής και αλλεργιών στην περιοχή.

 

«Σπάτε» τα σπυράκια σας

 

Μπορεί να πιστεύετε πως με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τα σπυράκια, ωστόσο καταφέρνετε ακριβώς το αντίθετο. Με το «σπάσιμο», τα βακτήρια εξαπλώνονται και ενδέχεται το πρόβλημα να επεκταθεί. Αφήστε τα σπυράκια, να «ξεθωριάσουν» από μόνα τους.

 

Ακολουθείτε δίαιτες «express»

 

Οι γρήγορες δίαιτες, όχι απλά δεν είναι αποτελεσματικές, αλλά επιφέρουν επιπτώσεις στον οργανισμό και στην εμφάνισή σας. Ακολουθώντας μια τέτοια δίαιτα χάνετε μυϊκή μάζα, επιβραδύνετε το μεταβολισμό σας και το σώμα σας χάνει απαραίτητα συστατικά και βιταμίνες. Εναλλακτικά, ακολουθήστε μία υγιεινή διατροφή, αποφεύγοντας τις καταχρήσεις και συνδυάστε τον με γυμναστική.

 

Δεν κοιμάστε επαρκώς

 

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την ορμόνη του στρες, η οποία με τη σειρά της μειώνει τα επίπεδα κολλαγόνου στην επιδερμίδα σας, με αποτέλεσμα να δείχνετε μεγαλύτεροι από ότι πραγματικά είστε.

 

Τρώτε τα νύχια σας

 

Με την ανθυγιεινή αυτή συνήθεια μεταφέρετε τα βακτήρια που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα νύχια σας, μέσα στο στόμα σας. Όσον αφορά την εμφάνισή σας, πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος που του αρέσουν τα φαγωμένα νύχια;